Naar hoofdcontent

Overkomer

Even voorstellen: Rob Overbeek

Rob Overbeek heeft per 1 mei 2016 de taak van financieel medewerker bij de HIJC overgenomen van Marianne van Ekeren-Woelders en hij stelt zich hier voor.

Even voorstellen: Rob Overbeek

Mijn naam is Rob Overbeek, ik ben 49 jaar en sinds 1977 lid van de Hengelose IJsclub. Het is ooit begonnen met een kortbaan wedstrijd op de UT in Enschede. Op het ijs van de vijver aan de Hengelosestraat won ik deze wedstrijd. De nummers 1 tot en met 3 kregen een gratis training aangeboden door de HIJC. Zodoende ben ik via de Ton Menken hal, het IJsselstadion en De Scheg weer bij IJsbaan Twente terecht gekomen. In die tijd is er veel werk verzet om hier een 400 meter baan te realiseren, maar ik had niet durven dromen dat het er ook van zou komen.

Mijn eerste training kreeg ik van Freek Schipdam van wie ik daarna nog vele jaren training heb gehad. Vervolgens trainde ik o.a. onder Hans Vollenbroek, Bart Carleer en Koen Wijlens. Nu schaats ik op dinsdagavond in de groep van Ellie Scholten en de zomertraining heb ik op dinsdagavond bij Hans Vollenbroek. Mijn specialiteit lag op de korte afstanden. Omdat er toen nog redelijk vaak natuurijs was, heb ik heel wat Twentse titels en 2 Overijsselse titels gewonnen. Een maal mocht ik ook aan de Nederlandse kampioenschappen meedoen, waar ik in de middenmoot eindigde. Ik kijk met mooie herinneringen aan die tijd terug, want ik heb o.a. mogen schaatsen tegen Jac Orie, Bart Veldkamp en Johann Olav Koss ( tijdens een interclub wedstrijd in Oslo ).

Sinds de aanvang van het nieuwe boekjaar 2016-2017 per 1 mei, heb ik de taak van financieel medewerker bij de HIJC overgenomen van Marianne van Ekeren-Woelders. Vorig jaar stond deze vacature op de website van de HIJC en na al die jaren dat de HIJC iets voor mij heeft gedaan, dacht ik dat dit de tijd is om iets voor de HIJC te gaan doen. Aangezien ik in mijn dagelijkse leven werkzaam ben als assistent accountant bij Veger en Partners in Hengelo, zou deze functie bij mij moeten passen. Al ruim 25 jaar verzorg ik de administraties, jaarrekening en belastingaangiften voor het midden-en kleinbedrijf en voorzie de klanten van adviezen. Dit zou ik dus ook voor een vereniging moeten kunnen doen. Samen met onze penningmeester Edwin Tiben ga ik dus de financiën van de club beheren. Daarnaast zijn we begonnen om de financiële- en ledenadministratie te moderniseren en meer te digitaliseren. Wie weet gebeurt er achter de schermen nog wel meer op dit gebied.

Ik hoop dat ik de komende tijd van toegevoegde waarde kan zijn voor de Hengelose IJsclub en haar leden. Ik ga er in ieder geval mijn best voor doen.

Rob Overbeek
Financieel medewerker HIJC

 

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

BBQ'en, trouwen en Marathonschaatser van het jaar!
BBQ'en, trouwen en Marathonschaatser van het jaar!
BBQ'en, trouwen en Marathonschaatser van het jaar!

Vorige artikel

G-schaatsers stellen zich voor:
G-schaatsers stellen zich voor:
G-schaatsers stellen zich voor: