Naar hoofdcontent

De bok is los (en de marathongroep ook)

De “R” is weer in de maand, het bokbier vloeit rijkelijk, de wintertijd is ingegaan en de ijsbanen zijn weer geopend. Kortom: wij marathonrijders zijn weer helemaal in ons element.

De bok is los (en de marathongroep ook)

In de vorige editie van de Overkomer gaven we een samenvatting van de tweede helft van het zomerseizoen. Dat brengt ons nu tot hetgeen wat wij het liefst doen: marathons schaatsen! Nu we alweer twee wedstrijden onder weg zijn is het dan ook hoog tijd om jullie weer bij te praten.

Nieuw, nu nog beter.

Ten opzichte van de voorgaande seizoenen is er, met name in de Noord-Oost competitie, het nodige veranderd. Waar wij voorheen op leeftijd en niveau werden verdeeld over de verschillende pelotons, gebeurt dat nu enkel nog op basis van niveau. Zo reden wij vorig jaar nog in de Dames, “C” en “Master” pelotons, zo rijden we nu in het Dames, “NO1”, “NO2”, of “NO3” peloton.

Een behoorlijke wijziging met de nodige gevolgen; in het dames peloton moet Chantal het vooralsnog alleen doen, bij de NO1 zijn we met maar liefst met 6 man vertegenwoordigt, bij de NO2 rijden we met 3 man sterk in de rondte en bij de NO3 wacht Thymen nog op versterking.

NO1

Onze ploeg van vorig jaar, bestaande uit Erik, Jorrit en Thijs, is hier aangevuld met een flink brok ervaring. Lasse, de nummer 2 van de C2 divisie van vorig jaar, Laurens, die meedoet met de beste Masters, en ik (Jasper), weer terug in de regio na een avontuur bij de landelijke beloften, hebben ons bij dit sterke trio gevoegd.

Hoewel je met 6 man in dezelfde kleuren al gauw opvalt in het peloton, doen we dat ook in de uitslagen. En dan met name ons supertalent Jorrit, die al 2x een ronde voorsprong wist te pakken en al een podiumplek wist veilig te stellen. De rest van onze ploeg heeft (na voor sommigen een wat rommelige start in Groningen) zijn weg in het peloton weer aardig gevonden. Zo staan we na de tweede wedstrijd al 3x bij de beste 15 in het tussenklassement.

NO2

In deze categorie houden we het overzichtelijk voor onze volgers. Na een uitstekede wedstrijd in Groningen, met een flinke valpartij in de finale, en een goed vervolg in Enschede staan we hier op plek 1 en 2 in het klassement.

Wat misschien nog wel knapper is dan deze goede klasseringen is de uitslag van de openingswedstrijd. Hier wisten Bas en Jorick samen een ronde voorsprong te pakken, waarna zij beiden als nummer 1 in de uitslag zijn opgenomen. In Enschede stonden beide heren wederom op het podium, alleen was er ditmaal wel iemand sneller en stonden ze nu verdeeld over 2 treden.

NO3

In dit voor ons helemaal nieuwe peloton heeft Thymen zijn draai al aardig gevonden en heeft hij ook al de nodige punten verzameld. En dat nog zonder de hulp van zijn vaste ploegmaat Gerard, die na een zomer vol van mooie reizen nog in vorm moet komen. Thymen is dan ook goed op weg in het najagen van een van zijn grootste dromen: Marathonner van het jaar worden.

 

Dames

Dit jaar moet ik (Chantal) in eerste instantie HIJC in mijn eentje vertegenwoordigen bij de dames in de marathoncompetities. Ceri is namelijk helaas al langere tijd uit de running vanwege een knieblessure. Na de benauwdheidsproblemen van de afgelopen jaren had ik dit jaar voor mij zelf besloten om nog één jaar te proberen of de Noord Oost competitie wel haalbaar voor mij is. Bij de eerste Leisure World wedstrijd in Nijmegen merkte ik al dat het dagelijks doen van ademhalingsoefeningen eindelijk zijn vruchten begint af te werpen en dat ik het tempo inclusief de tempowisselingen goed kon bijhouden. Helaas kwam ik ten val en dan ben je op de kortere baan in Nijmegen al snel op een ronde gezet. Dus niet uit kunnen rijden maar wel met een goed gevoel en vol vertrouwen voor de volgende wedstrijden naar huis. De twee daaropvolgende wedstrijden in de Noord Oostcompetitie gingen ook prima, ik kon ze beiden goed uitrijden in het peloton en met een 26e en 18e plek heb ik eindelijk de eerste punten te pakken. Dit smaakt naar meer dus kom maar op met die 50 rondjes. Afgelopen weekend was er weer een Leisure World marathon in Deventer, Luc was dit keer ook van de partij bij de C2/M2 en dames nadat hij de smaak te pakken had gekregen tijdens de Massa Start in Enschede die hij met overmacht wist te winnen. We hebben beiden de wedstrijd uitgereden, dus weer wat extra meters in de benen.


Chantal Huizing & Jasper Lammerink

 

  • Aantal weergaven (367)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Gerard Bootsveld neemt afscheid als trainer
Gerard Bootsveld neemt afscheid als trainer
Gerard Bootsveld neemt afscheid als trainer

Vorige artikel

Trainingskamp Erfurt 2019
Trainingskamp Erfurt 2019
Trainingskamp Erfurt 2019

x