Naar hoofdcontent

Gerard Bootsveld neemt afscheid als trainer

Na vele jaren van training geven is Gerard Bootsveld na afgelopen seizoen gestopt met het trainerschap. In dit artikel kijkt hij terug op zijn tijd bij Hengelose IJsclub.

Gerard Bootsveld neemt afscheid als trainer

Hallo leden van HIJC,

Mijn naam is Gerard Bootsveld. Mij is gevraagd iets op papier te zetten over de tijd van mijn lidmaatschap bij HIJC.

Ik ben met schaatsen begonnen bij HIJC toen ik van Han Pieper en Jos Schabbink iets hoorde over de Weisensee. De trainingen waren toen nog in het kleine baantje in Enschede. Daar trainden we in de groep van Edwin Tibben en later ben ik naar de groep van George Bouret gegaan en elke zondagmorgen vrij schaatsen.

Na het sluiten van het baantje in Enschede zijn we naar Deventer gegaan en trainden we onder leiding van Henk Groot Bramel. Ondertussen deden we ook mee aan de regio marathons. Zomers gingen we skeeleren bij de expo in Hengelo onder leiding van Wim Molenveld. Daar werd me gevraagd om de skeelertraining van Henk Groot Bramel van een groep dames over te nemen, zodoende ben ik met het geven van training begonnen. Dit ook op aandringen van Herman Bruggink die zei ” je kunt dat wel”.

Toen IJsbaan Twente openging zijn we daar gaan schaatsen op donderdagavond onder leiding van Job van Regteren en later van Henk de Vries. Ondertussen gaf ik ook training aan een groep op maandagavond. Nadat Henk de Vries ging stoppen met het geven van trainingen aan recreanten werd mij gevraagd om de groep over te nemen en dat heb ik altijd met heel veel plezier gedaan.

Toen ik op het eind van het afgelopen seizoen na vele jaren van het geven van trainingen een vervanger had om de groep over te nemen heb ik de besloten om te stoppen. Ik hoop dat Ellie Scholten die de groep overneemt het ook met plezier doet en dat betwijfel ik niet.

Tot slot wens ik iedereen nog heel veel schaatsplezier en we zien elkaar vast nog wel eens op het ijs.

Groetjes Gerard Bootsveld
 

Foto: Maandaggroep het eerste uur.

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws

Vorige artikel

De bok is los (en de marathongroep ook)
De bok is los (en de marathongroep ook)
De bok is los (en de marathongroep ook)

x