Naar hoofdcontent

De marathongroep

Met nog maar twee marathons (noordoostcompetitie) in het vooruitzicht loopt het seizoen langzaam ten einde en kan er voorzichtig teruggeblikt worden op een seizoen die voor de een succesvoller was dan voor de ander.

De marathongroep

De meest opvallende prestatie van dit marathonseizoen komt zondermeer van onze rasechte Fries, zonder elfstedenkruisje, Thymen Boomsma. Dit sprintkanon heeft inmiddels al meer punten bij elkaar gesprokkeld zijn afgelopen vijf seizoenen bij elkaar en staat daarmee zeker op de nominatie voor marathonner van het jaar, waar hij overigens aardig voor aan het lobbyen is. Stem op Thymen Boomsma en maak kans op een schaatsclinic van deze klasbakšŸ˜‰.

Halverwege het seizoen hebben wij er ook een trainer bij gekregen, Herjan Damhuis. Herjan is lid van de ijsclub Losser, maar omdat ze vrijdags maar met twee man sterk op het ijs staan kwam de vraag of ze met de toppers van onze groep mee mochten trainen. Onder het motto van samen sta je sterk was dit uiteraard geen enkel probleem op Ć©Ć©n voorwaarde na, Herjan moet de trainingen verzorgen op vrijdag. Dit heeft als positief gevolg dat wij op deze dag op een andere manier trainen dan wij gewend zijn en zodoende andere inzichten krijgen.

Helaas hebben wij te horen gekregen dat een aantal leden van onze groep stoppen met marathonschaatsen eenieder om persoonlijke redenen. Uiteraard vinden wij het jammer, maar via deze weg willen we ze nog even bedanken voor de mooie jaren en het flinke afzien tijdens de trainingen.

Het uitdunnen van onze groep biedt ook nieuwe kansen voor aankomende marathonkanonnen. Dus zit jij in de wedstrijdgroep of een gevorderde recreantengroep en lijkt het marathonschaatsen je wat; informeer bij een van onze trainers wat de mogelijkheden zijn.

Wij gaan er nog een paar mooie wedstrijden van maken en een groot deel van onze groep zal aan de start staan van het clubkampioenschap 3 maart.

Thijs Grootte Bromhaar

Voor meer informatie over de marathongroep;
kijk op de HIJC marathonpagina


© Foto’s: Gerlinde Huizing

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

HIJC Clubkampioenschappen
HIJC Clubkampioenschappen
HIJC Clubkampioenschappen

Vorige artikel

Even voorstellen: Diele Biemold
Even voorstellen: Diele Biemold
Even voorstellen: Diele Biemold

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x