Naar hoofdcontent

Even voorstellen: Steven te Brinke

Steven te Brinke (SIJE) en Ben Rouweler (HIJC) hebben hun recreatengroepen op zaterdagochten samengevoegd, Zo hebben ze een grotere trainingsgroep van vergelijkbaar niveau. Een mooie samenwerking. Steven stelt zich voor:

Even voorstellen: Steven te Brinke

Sinds deze winter geef ik samen met Ben Rouweler training bij HIJC, dus aan degenen die mij nog niet kennen zal ik mij even voorstellen.

Ik ben geboren in de achterhoek, waar we wel veel natuurijsbanen, maar weinig open water hebben. Voor natuurijs reisden we dan ook meestal af naar Overijssel, waar ik op 9 jarige leeftijd (4 februari 1996) heb deelgenomen aan de Hollands Venetiëtocht. Deze tocht had de vorm van een acht, dus samen met mijn zusje en moeder reed ik de kleinste lus. Wat was het prachtig om in een sliert schaatsers tussen de rietkragen door te schaatsen op mijn Easygliders!

Mijn liefde voor het schaatsen is dus geboren op natuurijs, maar aangezien er geen kunstijs in de achterhoek ligt, werd ik pas lid van een schaatsvereniging toen ik in 2004 ging studeren. Bij de Skeuvel heb ik het schaatsen geleerd en daar train ik zelf nog twee keer per week. Toen ik er begon dacht mijn trainer Anne-Jelmer nog: "Hoe leren we Steven ooit schaatsen?", maar dit jaar was ik hem tijdens de Berlijnmarathon op skeelers te snel af, dus blijkbaar is het hem en zijn opvolgers toch gelukt :).

Skeeleren is natuurlijk ook een mooie sport en een zeer goed surrogaat voor de toertochten die je op ijs zelden kunt rijden. De Inlineskaters Twente brengen alle skeeleraars uit de regio samen, ongeacht bij welke ijsclub ze schaatsen, waardoor een leuk netwerk van mensen met hart voor de schaats- en skeelersport ontstaat.

Nu geef ik al een aantal jaren training, eerst bij de Skeuvel en later bij SIJE, en heb ik afgelopen jaar mijn trainerscursus (SL2) gevolgd. Door de veranderde trainingstijden op de zaterdag deze winter, werd mijn trainingsgroep gesplitst in schaatsers mét en schaatsers zonder kinderen, waardoor er twee groepen ontstonden. Doordat een aantal schaatsers zonder kinderen toch wel met hun vertrouwde schaatsmaatjes wilden schaatsen, liep de groep op het tweede uur een beetje leeg. Via Derk Willem (SIJE en Inlineskater) en Marike (HIJC en Inlineskater) kwam ik toen uit bij Ben, die training gaf bij HIJC aan een veel grotere groep van vergelijkbaar niveau. Dus sindsdien hebben wij onze groepen samengevoegd en geef ik samen met Ben training aan de groep van HIJC, waarin nu dus ook een paar schaatsers van SIJE rijden.

Overdag ben ik te vinden in Enschede, waar ik woon in Stadsveld en werk bij SynnoFin als softwareontwikkelaar. Op de ijsbaan kun je mij regelmatig vinden bij langebaanwedstrijden als rijder, jurylid of coach bij de pupillen van SIJE. Maar nog liever rij ik marathons in de Noordoost- of Oostcompetitie. Natuurijs blijft natuurlijk een droom van iedere schaatser, dus op 12 februari 2012 heb ik met een aantal familieleden nog mogen genieten van de volledige Hollands Venetiëtocht en dit jaar heb ik wederom de 200 km voltooid op de Weissensee. Aangezien februari meestal de koudste maand van het jaar is, hoop ik jullie deze winter dan ook nog tegen te komen op natuurijs.

Steven te Brinke

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws

Vorige artikel

Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x