Naar hoofdcontent

Marathongroep

Voor velen van de marathongroep stond het begin van het zomerseizoen in het teken van de Extreem Eifel Marathon (206 km 3500 hoogtemeters) hier gingen wij naar toe met een georganiseerde reis van Vision Sports.

Marathongroep

Echter voor onze ras echte Fries Thymen, die overigens nog nooit de echte Elfstedentocht heeft gereden, was het in het begin van deze zomer voornamelijk conditie opbouwen. Waar wielrennen nog moeizaam bleek te zijn liet Thymen zijn talent op de skeelers voor zich spreken en skeelerde hij weg alsof hij afgelopen winter niks anders had gedaan.

In de aanloop naar de Eifel Marathon hadden wij als marathongroep een primeur. Op een zondagmorgen bleek dat de helft van onze groep bestond uit de familie Huttenhuis. Echter vragen wij ons nog steeds af of Bas en Tessa nou met Patrick mee fietsten of andersom. Halverwege de tocht van 110km vonden wij het wel tijd voor een pauze. Ons marathon groentje René pleegde even een telefoontje naar de vrouw des huizes waarna wij met zijn allen welkom waren voor een kopje koffie in de tuin van Casa Bosma te Getelo (D).

Eindelijk was het zover en op 17 juni brak er een spannende dag aan. We maakten ons op om te vertrekken naar de Eifel waar de volgde dag de wekker om 04:30 zou rinkelen. Uiteraard bereide iedereen zich anders voor. De meesten gaven hun tweewielige ros nog even wat extra aandacht met een laatste poetsbeurtje. Alleen onze vergader tijger Laurens Achterkamp niet. Hij besloot nog even om in te gaan op de vraag of hij mee wou doen met een triatlon waar hij het zwem onderdeel op zich nam. Iedereen dacht dat hij te laat zou zijn voor de bus, echter stond Laurens, weliswaar nog nat achter de oren, als eerste bij Vision Sports. Na een lange busreis, een goed avondmaal en enkele stagnaties was het tijd om het bed in te duiken voor de nodige uurtjes slaap.

Helaas heeft niet iedereen de tocht kunnen uitrijden. Na 60 km werd er door een lid van onze groep een inschattingsfout gemaakt tijdens het afdalen met als gevolg straateczeem en een kapotte fiets. Gelukkig was dit het enige wat hij eraan overhield en kon hij opgehaald worden door de begeleiding.

Nu de Extreem Eifel Marathon geweest is worden de pijlen weer gericht op het aankomende winterseizoen. De hijc wordt dit seizoen door een grote groep vertegenwoordigd in de C1 categorie. Ook de categorie C2 wordt ruim bezet door mensen van onze club. Jasper Lammerink rijdt dit jaar wederom bij de beloften en heeft aansluiting gevonden bij een groep B-rijders uit Twente waar hij regelmatig mee traint.

Het (trainings) niveau in de groep ligt dit jaar hoger dan vorig jaar en ik hoop dat aankomend seizoen ook net zo succesvol wordt of misschien wel beter. Wij als marathongroep zullen in ieder geval ons best doen om de clubkleuren weer op het podium te krijgen.

Thijs Grootte Bromhaar

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de voorzitter...
Van de voorzitter...
Van de voorzitter...

Vorige artikel

Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers

x