Naar hoofdcontent

Overkomer

Marathongroep

Nu het schaatsseizoen weer voorbij is, een terugblik van Jorick Huizing op zijn eerste jaar in de marathongroep. 

Marathongroep

1e jaar in de marathongroep

Nu het schaatsseizoen weer voorbij is hierbij een terugblik om mijn eerste jaar in de marathongroep. Al een paar jaar reed ik af en toe een marathon naast de langebaanwedstrijden maar vorig seizoen heb ik besloten me meer te richten op de marathon en de lange baanwedstrijden wat te minderen. Vandaar dat ik ook de switch gemaakt heb van de wedstrijdgroep naar de marathongroep.

In het begin was dit best even wennen, met name de fietstrainingen vielen me de eerste maand zwaar omdat het tempo nog wat hoger lag maar ook de afstanden een stuk langer waren dan ik gewend was. In de loop van het seizoen ging het steeds beter en merkte ik dat ik de trainingen makkelijker aan kon. Samen met de skeeler en droogtrainingen zorgde dit ervoor dat ik vol vertrouwen het winterseizoen in kon gaan.

Samen met Lasse Klaas, Bas Zomer en Gian Klaas reed ik mee in de Noord Oost Competitie in de categorie C2. De eerste marathon in Enschede begon voor ons heel goed, Lasse en ik wisten het podium te halen en Bas miste de derde plek op een haar na. Dit bleek helaas voor ons allen achteraf de beste uitslag van het seizoen te zijn geweest.

De volgende wedstrijden gingen een beetje wisselend, maar over het algemeen wist ik de top 10 wel te behalen wat geresulteerd heeft in een vijfde plek in het eindklassement. Dus al met al kijk ik met een goed gevoel terug op mijn eerste volledige marathonseizoen.

Nadat de marathoncompetitie afgelopen was heb ik nog een aantal langebaanwedstrijden gereden, waarbij ik nog een aantal mooie pr’s heb gereden op verschillende afstanden.  

Nu een paar weekjes rustig aan en dan met frisse moed weer in training voor het volgende seizoen. Ik heb er zin in!

Jorick Huizing

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillennieuws, wisseling der seizoenen
Pupillennieuws, wisseling der seizoenen
Pupillennieuws, wisseling der seizoenen

Vorige artikel

Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers