Naar hoofdcontent

Overkomer

Marathongroep – Over 2 weken mogen we weer!

De vorige editie van de Overkomer stond volledig in het teken van het opstarten van het gezamenlijke trainen na de persconferentie van woensdagavond 24 juni. Inmiddels zijn we als groep volop bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen.

Marathongroep – Over 2 weken mogen we weer!

Met als nu al “hoogtepunt” van deze voorbereidingen het Trainingskamp. Vanaf vrijdag 18 september tot zondag 20 september zullen wij de heuvels van Zuid-Limburg en Noord-België gaan bedwingen.

Nieuwtjes

Het eerste nieuwtje is bij sommigen van jullie al bekend maar om het bij iedereen duidelijk te maken er is een nieuwe Marathonner van het jaar verkozen die het stokje van mij mag overnemen, namelijk: Bas Zomer! Het was voor zover ik weet een unanieme beslissing en dat kan ook niet anders na het winnen van 5 van de 9 wedstrijden en het pakken van de titel bij de NO2 met 49.3 punten! Bas, Gefeliciteerd! Veel succes bij de NO1!

Over Bas gesproken, we hebben er nog een bij gekregen. Namelijk: Bas Huttenhuis. Een mooie aanwinst voor in het peloton en voor in het treintje van de HIJC.  Bas H. mengt zich namelijk al regelmatig in de gevechten om de snelste tijd tijdens de trainings-tijdritten en laat zichzelf regelmatig van voren zien. We zullen zien hoe hij zich in het peloton gaat vestigen in de loop van de komende maanden.

Trainingskamp

Voor zover over het verleden. Dit weekend gaan we opzoek naar de heuvels in Zuid-Limburg. We hebben van de organisatie, beter bekend als Team Cannondale (Jorick en Jorrit), het programma voor het weekend te horen gekregen. Vrijdag zullen we een kort rondje doen van 50km met daarin al 700hoogtemeters. Voor de mensen die zich afvragen hoe vaak je daarvoor de Tankenberg op moet, 21 keer, succes!

Weinig hoopvol gaan we zaterdag kijken of het asfalt bij onze zuiderburen al wat beter is geworden met een rit van 100km door het noorden van België, hierbij zullen we ook ongeveer 45 keer de Tankenberg over moeten.

Dan komt zondag de Koninginnenrit waarbij we een heel aantal van de bekende klimmetjes in Zuid-Limburg gaan bedwingen. Ik hoop maar dat er ergens een vlaai klaar staat onderweg! Maar dat moet vast en zeker lukken in Zuid-Limburg.

De winter, nu al?

Op 28 September kunnen we alweer de eerste rondjes gaan maken op de ijsbaan in Enschede en dat terwijl het deze week nog 32 graden was. Door het individuele trainen van de eerste maanden van het jaar voelt het alsof de winter nog net wat eerder is dan normaal, we hebben ongeveer twee en een halve maand in de groep getraind en dat is meer de helft van een normale zomer. Het zal een zeer bijzondere start van het seizoen worden in verband met, ja daar is het woord, corona.

Het feit dat de kleedkamer gesloten blijft wordt wel even wennen voor ons allen. De warmte van de kleedkamer zal gemist worden tijdens het onderbinden van de ijzers. We gaan zien wat de winter ons brengt en of we veel marathons kunnen gaan schaatsen, het wordt allemaal even afwachten. Een ding wat zeker is, is dat wij gewoon lekker doortrainen de komende periode. Laten we hopen op een sportieve winter vol met competitie!

Met sportieve groeten,
Lasse Klaas

Marathongroep

 

 

  • Aantal weergaven (1159)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws

Vorige artikel

Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers