Naar hoofdcontent

Overkomer

Marathonnen

Na een goede zomerperiode met fietsen, skeeleren en droogtraining is eind september het schaatsseizoen weer gestart met de eerste trainingen. Midden oktober zijn ook de wedstrijden weer begonnen.

Marathonnen

De regionale marathonners van de HIJC doen in 2 competities mee: de Leisure World Oost (LWO) en de Noord-Oost (NO) competitie.  Aan de LWO doen mee Jasper (C1), Laurens A(M1) en Gerard (M2).

De deelname bij de NO is vanuit onze groep groter: Jasper, Jorrit en Erik (C1); Jelle en Thijs (C2), Laurens A, Patrick en Jan Anne (M1) en Gerard, Ivar, Laurens K en Thymen (M2)

De LWO is de competitie voor rijders uit Overijssel en Gelderland. Jasper wil landelijk gaan rijden en promotie naar de Beloften (de vroegere B-rijders) is mogelijk vanuit de C1 van de LWO. Op dit moment (na 3 van de 8 wedstrijden) staat Jasper 2e in het algemeen klassement. Als Jasper deze positie vasthoudt kan hij promoveren. Via de LWO kunnen de best geklasseerde M1 rijders zich kwalificeren voor landelijke master wedstrijden. Laurens A probeert zich hiervoor te plaatsen.

De meeste regionale marathonners van de HIJC doen mee in de NO competitie. Deze is bedoeld voor zoals de naam al doet vermoeden, rijders uit Noord-Oost Nederland. Het deelnemers veld is hier beduidend groter dan bij de LWO. Promotie naar landelijke competities is van hieruit niet mogelijk. Wel vindt bij de M1 selectie plaats naar landelijke masterwedstrijden en eventuele wedstrijden op natuurijs. Patrick (en ook Laurens A) hopen zich via de NO competitie voor deze wedstrijden te plaatsen.

Tot nu toe (4 wedstrijden verreden) doen de HIJC-ers goede zaken in deze competitie. Zo is in de C2 Jelle al 2x als 1e geëindigd en 2x als 3e. In het tussenklassement staat Jelle momenteel als 1e. Ook de prestaties van Thijs vallen op: de eerste marathons worden meteen uitgereden en de eerste punten zijn ook al binnen. Thijs staat momenteel zelfs als 23e in het tussenklassement.

Bij de C1 zijn Jorrit, Jasper en Erik veel voorin te vinden. Jorrit heeft al 2 keer als 3e op het podium gestaan. In het tussen klassement staan de heren respectievelijk als 5e, 7e en 11e.

Bij de M1 gaat de start van het seizoen moeizamer. Patrick en Jan Anne staan respectievelijk 34e en 36e in het tussenklassement.

Bij de M2 rijdt Gerard goed voorin mee met een mooie 12e plaats in het tussenklassement tot gevolg. Ivar en Laurens K hebben niet alle wedstrijden mee kunnen rijden, desondanks vinden we ze in het tussenklassement terug op plaats 21 (Laurens K) en plaats 46 (Ivar). Zelf heb ik helaas een slechte seizoenstart. Ik heb niet dat kunnen doen wat ik na de zomertraining gehoopt had te kunnen doen. Ik ga ervan uit dat de rest van het seizoen wat dat betreft beter wordt.

Afgelopen week zijn de startkaarten voor de Elfstedentocht rondgestuurd. In tegenstelling tot vorige jaren hoeft er niet meer geloot te worden, maar mag een ieder die voor 1 juni 2014 lid was van de Elfstedenvereniging aan een eventuele tocht deelnemen. Goed nieuws voor de marathonners, overige HIJC-ers en verdere schaatsliefhebbers. Nu maar hopen dat de tocht dan eindelijk ook weer eens wordt uitgeschreven. De wintervoorspellingen op internet zijn in ieder geval zeer divers. Sommigen menen aan het aantal eikels dit najaar af te kunnen leiden dat het een strenge winter wordt, anderen geven aan dat de winter een halve tot een hele graad te warm wordt, met alleen wat vorst vanaf half januari. We zullen wel zien wat het wordt. We hopen er het beste van. De marathonners van de HIJC zijn er in ieder geval klaar voor.

Thymen Boomsma

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws

Vorige artikel

Even Voorstellen: Marike ter Maat
Even Voorstellen: Marike ter Maat
Even Voorstellen: Marike ter Maat