Naar hoofdcontent

Overkomer

Even Voorstellen: Marike ter Maat

Mijn naam is Marike ter Maat en ik mag mij sinds enkele maanden coördinator skeeleren van de Hengelose IJsclub noemen.

Even Voorstellen: Marike ter Maat

Dit houdt in dat ik activiteiten met betrekking tot het skeeleren ga organiseren om zoveel mogelijk kinderen en hun ouders op de skeelers te krijgen. De skeelers zijn binnen, nu de deelnemers nog!

Vanaf mijn 6e heb ik altijd rolschaatsen en maakte ik samen met mijn buurmeisje de straat onveilig. Toen ik een jaar of 15 was kreeg ik van een buurvrouw skates met 4 wieltjes achter elkaar. Dit was veel leuker en hier kon ik veel harder op skaten! Een paar jaar later kocht ik ‘echte’ skates en weer een paar jaar later ben ik mee gaan doen aan de Nightskate in Hengelo. Hier leerde ik een heleboel medeskaters kennen en intussen rijd ik regelmatig een tocht van 40 km of meer, heb ik een aantal keren aan een skatemarathon meegedaan (Rotterdam en Berlijn), volg ik clinics met ons vriendenclubje en probeer ik zo vaak als ik kan mee te doen aan de trainingen van de Hengelose IJsclub om ook nog een beetje techniek te leren. Niet dat mijn techniek nu zo fantastisch is of dat ik zo enorm hard ga, maar ik heb er wel heel erg veel lol in. Ik hoop dan ook in mijn nieuwe rol dit enthousiasme over te brengen.

Ik werk als lerarenopleider bij de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Een leuke en dynamische baan, waarbij ik veel op scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs kom op studenten die docent willen worden te bezoeken. Het lesgeven en het bedenken van leuke, interessante en actieve lessen hoort bij mij werk, maar dit kan ik denk ik ook goed toepassen bij het bedenken van clinics en proeflessen voor verschillende  doelgroepen. En nu we drie hindernissen hebben aangeschaft bij de club, moet dit voor de jeugd niet meer zo moeilijk zijn.

Mocht je leuke ideeën hebben voor een clinic, wil je meehelpen skeeleractiviteiten te organiseren of wil je zelf een keer een les gaan geven, laat het me dan weten. Samen laten we het op rolletjes lopen.

Marike ter Maat
mariketermaat@hotmail.com

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Marathonnen
Marathonnen
Marathonnen

Vorige artikel

Met meer sponsoren, meer mogelijk
Met meer sponsoren, meer mogelijk
Met meer sponsoren, meer mogelijk