Naar hoofdcontent

Overkomer

Nog 1 triathlon en dan gaan we het ijs weer op!: Door: Pien Keulstra

Pien Keulstra: Een kort wedstrijdverslag van een van de mooiste triatlonwedstrijden afgelopen seizoen mag in dit verhaaltje niet ontbreken.

Nog 1 triathlon en dan gaan we het ijs weer op!

Waarom? Omdat deze zomer voor mij in het teken heeft gestaan van: “doen waar ik zin aan had, en dat was triatlon.

13.09.14 Almere: Ik mocht als vierde dame weg nadat Brigit mij had aangetikt. Dat betekende dat ik al anderhalf uur aan de kant had staan aanmoedigen en tanden knarsend had gewacht totdat ik zelf aan de bak mocht.

380 hele meters zwemmen met enkel 1 dame voor me en de volgende in mijn kielzog. Na een eerste onderdeel, waarin ik voor mijn idee geen tijd had verloren en ook niet had goed gemaakt, kwam ik verbazingwekkend snel uit mijn wetsuit waarna ik de wisselzone in snelde om de fiets te pakken.

Wat rechte stukken fietspad en mooie scherpe bochten verder, voelde ik de benen al vollopen met zuur. Maar het idee dat de wedstrijd na een kleine dertig minuten toch klaar zou zijn, maakte al veel goed. Dus: “verstand op nul en malen maar!” De tweede wissel vond plaats in een ander parc Ferme waar wij dus, logischerwijs voor aanvang al waren geweest om de loopschoenen neer te zetten. De wisselzone, waar het gras zo hoog stond dat je je schoenen nauwelijks kon terugvinden, lag twee en halve kilometer van de finish. Met een kleine minuut achterstand op de eerste dame, begon ik aan mijn derde onderdeel. Onder aanmoediging van vele toeschouwers, heb ik mijn best gedaan om nog iets in te lopen. Dit resulteerde in een tweede plek die ik had kunnen handhaven nadat Rachel Klamer, Rianne Guichelaar en Brigit Landewe mij al waren voor gegaan.

Na een zomer van veel vrijheid, blijheid en triathlons, gaan we straks het ijs op.

Ik ben benieuwd. “krijg ik de ijzers nog onder? Ben ik het niet verleerd na een zomer waarin ik weinig specifiek heb getraind?” Ik sluit dit jaar aan bij het marathonteam MK Basics waarvoor ik elk weekend een marathon schaats. Daar kijk in met veel plezier naar uit. Het is een geheel andere discipline dan de langebaan waarbij er veel meer komt kijken dan alleen de klok waar je tegen racet. Teamwerk, tactiek en inhoud zullen op de proef worden gesteld. Daarnaast wil ik, naar gelang hoe ik me de eerste weken voel op het ijs, 3- en 5kilometers rijden op de langebaan. Ik kijk uit naar een koude winter waarbij we als schaatsers van het natuurijs mogen genieten. 

Pien Keulstra

 

  • Aantal weergaven (4010)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Marathongroep klaar voor de winter!?
Marathongroep klaar voor de winter!?
Marathongroep klaar voor de winter!?

Vorige artikel

Run-Bike-Run Delden en Ootmarsum
Run-Bike-Run Delden en Ootmarsum
Run-Bike-Run Delden en Ootmarsum