Naar hoofdcontent

Overkomer

Marathongroep klaar voor de winter!?: Door: Erik Klok

Óf we er klaar voor zijn moet natuurlijk blijken op het ijs, maar we hebben er als marathongroep in ieder geval ons (uiterste) best voor gedaan.

Marathongroep klaar voor de winter!?

Hierbij dan ook een korte impressie van ons zomerseizoen en een vooruitblik op de naderende winter.

Nadat we na het schaatsseizoen afscheid hebben moeten nemen van ons trouwe lid Ellie Scholten (die van die leuke stukjes in de Overkomer en het drukke “gelul” op en langs de baan) en we daar een maandje van bij waren gekomen ging het weer los met een druk trainingsprogramma.

Een gemiddeld weekje ziet er ongeveer als volgt uit: maandag skeeleren op onze schitterende (en rustige) Combibaan, woensdag een (meestal pittige) fietstraining, vrijdag droogtraining (voor het kweken van spierpijn) en zondagochtend veel kilometers maken door het Twentse landschap (en met een beetje geluk daarbuiten). Dit alles vindt plaats onder de bezielende leiding van Stefan ten Dam en Jelle Bok (die de vacature voor fietstrainer heeft ingevuld).

Uiteraard is door de trainers een verantwoord trainingsprogramma in elkaar gedraaid met de juiste periodisering, verhouding omvang/intensiteit en ruimte voor supercompensatie. Belangrijke bouwsteen van het programma was ook dit jaar weer het welbekende trainingskamp in Föckinghausen (Sauerland). De combinatie van mooie fietstochten met het feit dat we in de Stube van John en Anita (Ja, zo heten de eigenaren echt…) ook nog konden genieten van de legendarische 5-1 overwinning van het Nederlands voetbalelftal op Spanje maakte dit tot een zeer geslaagd weekend.

Helaas lukt het niet iedereen in de huidige drukke tijden om het volledige programma te draaien. Ook wat fysiek malheur is niet achterwege gebleven. Zo heeft Patrick de laatste tijd last van de rug en heeft ook Stefan een tijdje niet vol mee kunnen trainen (na een al dan niet verantwoorde halve marathon).

Nu de “r” weer in de maand zit en de naweeën van de bruiloft van onze landelijke topper Mart Bruggink zijn verteerd worden de laatste voorbereidingen voor het schaatsseizoen getroffen. De laatste trainingen zijn gepland en de schaatsen komen weer uit het vet (voor zover die er in maart in zijn gegaan).

Ook dit jaar zijn we weer vertegenwoordigd bij de Landelijke-, Noord Oost-, de Leisure World Oost- en de Ten Tusscher baanmarathons. Afhankelijk van de ambities rijdt iedereen één of meer van deze competities. Zo zal Jorrit dit jaar weer proberen zich in de punten te rijden bij de landelijke 1e divisie, zal Jasper zich daarvoor proberen te plaatsen en zal Laurens Achterkamp proberen in zijn eerste jaar als Master bij de M1 voorin mee te doen. Interessant wordt ook hoe nieuwkomer Ivar de marathons zal doorstaan, of Jan-Anne zijn topprestatie bij het WK Masters (Langebaan) kan herhalen en of Gerard het podium bij de M2 nu net wél kan halen.

Al met al genoeg dus om naar uit te kijken. Ik heb er in ieder geval zin in! 

Erik Klok
marathonpagina

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Even voorstellen: Kees Jongman
Even voorstellen: Kees Jongman
Even voorstellen: Kees Jongman

Vorige artikel

Nog 1 triathlon en dan gaan we het ijs weer op!
Nog 1 triathlon en dan gaan we het ijs weer op!
Nog 1 triathlon en dan gaan we het ijs weer op!