Naar hoofdcontent

Overkomer

Marathonnen: Door: Ellie Scholten

Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan en aan alles komt een eind. De laatste Marathonnen bijdrage van Ellie Scholten.

Marathonnen

Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan en aan alles komt een eind. Afgelopen winter werd mij pijnlijk duidelijk dat het schaatsniveau van de deelnemers van de marathongroep niet meer bij mijn niveau paste. Natuurlijk is dat geen leuke ervaring, maar wel een realistische. In de wintermaanden heb ik mij psychologisch voor kunnen bereiden op mijn beslissing om te stoppen met trainen in de marathongroep. Ik heb 9 hele leuke jaren gehad. In 2005 kwam ik samen met een aantal 'oudere jongeren' in de marathongroep. George (Bouret) was in de begin jaren onze trainer. George was de oudste van de 'oudere jongeren' en ongetwijfeld ook de meest gedrevene. Maar ook met de motivatie van de overige groepsleden was niks mis. Als het op een zomerse zondag regende, lieten we de fiets in de garage staan en gingen we op het Hulsbeek een forse droogtraining afwerken. Dat waren nog eens tijden, mooie tijden waarin we naast fanatiek trainen ook heel veel plezier met elkaar hadden.
2 jaar geleden nam Stefan (ten Dam) het stokje van George over. Met de komst van Stefan als trainer, kwamen ook Jorrit, Jasper, Jelle en Erik naar de marathongroep. Daarmee werd de gemiddelde leeftijd drastisch verlaagd. Een goede zaak want marathonschaatsen wordt nog steeds vooral beoefend door oude(re) mannen. Met de verjonging van de groep is het marathonschaatsen van HIJC toekomstbestendig.
Ik hoop dat er de komende jaren vanuit de wedstrijdgroepen meer rijders en vooral rijdsters zich gaan aansluiten bij de marathongroep.
Inmiddels heb ik mijn nieuwe trainingsritme wel gevonden. Ik blijf fietsen, skeeleren en droogtrainen. Mijn licentie heb ik (nog) niet opgezegd, dus de kans is aanwezig dat ik komende winter toch mijn wedstrijdjes mee ga pikken. Aan alles komt een eind, maar sommige zaken stel je toch graag nog een paar jaartjes uit.
Ik hoop dat een actiever rijder uit de groep, het stokje van mij gaat overnemen.

Hieronder staan nog enkele foto's uit de oude doos: Inzell 2007

Ellie Scholten

Ellie, namens de redactie van de Overkomer, hartelijk dank voor al jouw artikelen over de marathongroep die je jarenlang voor ons hebt geschreven!

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de voorzitter...
Van de voorzitter...
Van de voorzitter...

Vorige artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws