Naar hoofdcontent

Overkomer

Even voorstellen: Kees Jongman: Door: Kees Jongman

Kees Jongman is vertrouwenspersoon voor de Hengelose IJsclub. Hiermee is hij in eerste instantie een luisterend oor voor de leden. Daarnaast schaatst hij nog twee keer in de week in Enschede.

Even voorstellen: Kees Jongman

Hallo.

Ik ben Kees Jongman en schaats al ruim 37 jaar. Voornamelijk bij de Hengelose ijsclub. Hiermee ben ik op de oude Ton Menken baan begonnen en mocht al snel naar Deventer, naar  een echte 400 meter baan (toen nog aan de IJssel)
Ik ben ooit begonnen met trainen bij Anton Roelofs, hij heeft mij leren schaatsen en leren plezier te beleven aan het schaatsen. Daarna bij Freek Schipdam, hij heeft mij geleerd hoe te moeten trainen. Er ontstond toen al een hechte groep van meiden en jongens die daarna getraind werden door Hans Vollenbroek. Dit was een mix van plezier, trainen en presteren.
Nu weer is mijn trainer Hans Vollenbroek en schaatsen er nog veel mensen uit die tijd in onze groep. Dit zijn alleen geen jongens en meisjes meer, maar…..?
Dan heb ik een zoon Niek van 10, die ook bij de Hengelose IJsclub schaatst en mijn broer Bart  en zijn dochter, Maud Jongman. Allen actief schaatsers binnen de Hengelose IJsclub.

Naast dat ik lid ben en nog twee keer in de week in Enschede schaats, ben ik vertrouwenspersoon voor de Hengelose ijsclub. Hiermee ben ik in eerste instantie een luisterend oor voor de leden. Leden kunnen bij mij terecht met hun verhaal.
Ik bied, voor zover gewenst, ondersteuning aan de leden bij het nemen van de stappen die nodig zijn om voor zijn/haar belang op te komen.
De vertrouwenspersoon staat open voor iedere vraag of klacht die betrekking heeft op de relatie tussen de leden en de IJsclub. Dat mogen ook opmerkingen zijn die in eerste instantie niet de moeite waard lijken. De vertrouwenspersoon stelt tekortkomingen die afbreuk doen aan de rechten van de leden, aan de orde binnen de ijsclub. Bovendien registreer ik  klachten en opmerkingen die binnenkomen. Dit levert voor de ijsclub informatie op waarmee zij haar beleid kan bijsturen.

Als selectiebegeleider ben ik op vrijwillige basis betrokken bij de GTC- gewest oost. Hierbij heb ik te maken met alle aankomende talenten , hun trainers en alle bestuursleden van de GTC.
Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het begeleiden van kansarme jongvolwassenen en ben ik werkzaam als psychosociaal coach/ counselor binnen mijn psychosociale praktijk HartHoofdWerk. Hierbij ondersteun ik mensen die vastlopen in bepaalde terugkerende patronen. Mensen die in dis-balans met zichzelf zijn. Dat betekent dat ze in hun gedrag niet doen wat ze werkelijk willen, of door ingesleten patronen niet de ruimte ervaren om dat wat hen werkelijk beweegt, motiveert of inspireert, te kunnen volgen.

Mijn doel is om mensen te helpen bij het terugvinden van hun innerlijke balans, waardoor ze beter in hun eigen kracht komen en daarmee beter in hun vel. 

Vanuit het HART naar het HOOFD en aan het WERK!
Ook hierbij kom ik sporters tegen die mentaal in onbalans zijn en hierdoor minder presteren, of  zich regelmatig blesseren . Ook gebruik ik sport om jezelf bewust te worden waar de onbalans zich bevind in je lichaam en hoe je deze kunt signaleren en gebruiken om weer in balans te komen.

Kortom schaatsen is voor mij meer dan gewoon een sport, het is  voor mij een manier van leven geworden en moeilijk weg te denken uit mijn leven.

Kees Jongman
Vertrouwenspersoon HIJC
06-36327108
mjkjongman@ziggo.nl

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws

Vorige artikel

Marathongroep klaar voor de winter!?
Marathongroep klaar voor de winter!?
Marathongroep klaar voor de winter!?