Naar hoofdcontent

Overkomer

Pien Keulstra: Door: Pien Keulstra

Hoi allemaal,
Eigenlijk weet ik op dit moment niet zo goed wat ik kan vertellen. Ik kan wel weer beginnen waar ik de vorige keer ben gestopt maar ik kan het ook wel een keer anders doen. Als schaatser in een team beleef je veel en daarmee heb ik voor een boek genoeg stof om over te schrijven.

Pien Keulstra

Maar onze dagindeling is nagenoeg altijd hetzelfde, dus vind ik het soms lastig om iets nieuws te melden. Onze dag bestaat immers uit twee trainingen, eten en slapen. Van mijzelf ben ik te druk in het koppie om ’s middags rustig op bed te gaan liggen. Met hoge uitzondering krijg ik het voor elkaar om tussen de trainingen door even mijn ogen dicht te doen maar over het algemeen vul ik mijn middagen met lezen, wat tekenen en schrijven.

Tevergeefs probeer ik af en toe wat aandacht te steken in mijn site, mijn Facebook pagina of het Twitteraccount. Ik merk dat me dit soms niet in dank wordt afgenomen maar zelf heb ik geen behoefte aan meer tijd spenderen in die zaken. Liever kijk ik zoals vanmiddag een uitzending van Kassa terug, waarin wordt getest welke mayonaise dit jaar als beste wordt gekroond, of pak ik een van de tijdschriften die mama me heeft mee gegeven. Zo las ik gisteren een stukje over de geschiedenis van Ikea. Laat ik vervolgens juist vandaag tijdens mijn fietsritje langs, jawel: ‘’een Ikea’’ rijden. Waarna ik mijn ploeggenootjes kan vertellen waar de letters Ikea voor staan, want dat heb ik gisteren gelezen. Niet dat ze hiervan onder de indruk zijn maar ik vind het leuk. Het zijn juist die weetjes uit kleine artikelen, die mij de middag doen volmaken.

Sinds een paar weken ben ik ook bezig met een boek uit de studie Fysiotherapie. Deze had ik gekocht nadat ik dit jaar was ingeloot; mijn klas had ontmoet; de eerste lesdag had gehad; super enthousiast was geworden en vervolgens samen met de schoolleiding van Saxion had besloten dat het niet verstandig was om verder te gaan. Achteraf kan ik stellen dat dit de juiste keus is geweest. Ik had mij er zeer waarschijnlijk teveel op gestort. Nu kan ik op mijn eigen tempo door dit ene boek heen. Als ik op langere termijn alsnog besluit om Fysiotherapie te doen, heb ik alvast wat voorkennis.

Dit jaar staat in het teken van schaatsen en alles wat hierbij hoort. Ik moest in eerste instantie wennen aan ‘’alles wat er meer bij komt kijken.’’ Naast het schaatsen heb je nu meerdere commerciële dingen te doen.
Nu de belangrijke wedstrijden eraan komen, staat de sport natuurlijk helemaal op 1. Met het Olympisch kwalificatietoernooi in het vooruitzicht, waarvoor ik mij op de 5km al heb weten te plaatsen via de NK afstanden, probeer ik mij te focussen op de midden/lange afstanden. Via enkele Hollandcupwedstrijden zijn er nog plekken te vergeven voor kwalificatie OKT. Wellicht is het mogelijk om dan eind december ook op de 3km mee te rijden.

Pien Keulstra

  • Aantal weergaven (11525)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws

Vorige artikel

Marathonnen
Marathonnen
Marathonnen