Naar hoofdcontent

Overkomer

Racerunning is een sport

Gerlinda Huizing heeft tijdens de Weustdag het Racerunnen gedemonstreerd en ze wil een HIJC Racerunningroep oprichten. In dit artikel legt ze uit hoe ze Racerunnen ontdekt heeft en hoever ze met het oprichten van de groep is.

Racerunning is een sport

Door mijn eigen lichamelijke beperking ben ik de afgelopen maanden intensief op zoek geweest naar een sport waarmee ik mijn conditie op peil kan houden en uitbreiden en die tevens in groepsverband en het liefst in de buitenlucht uit te voeren is. Via Harry Jan Keizer van fysiotherapie de Molengaard in Assen, die onze dochter Chantal de afgelopen jaren bij haar EILO-benauwdheidsklachten heeft begeleid kwam ik in aanraking met Racerunning.

Nadat ik de Racerunner een paar maanden op de combibaan heb uitgeprobeerd werd ik steeds enthousiaster en zag ik mogelijkheden voor ander mensen met een beperking om op een leuke manier met elkaar te kunnen sporten. Toen ik dit opperde bij de Hengelose IJsclub werd er gelukkig direct enthousiast gereageerd. Na een aantal telefoontjes met een importeur van Racerunners wisten we dat we er een aantal konden lenen waardoor we tijdens de jaarlijkse Weustdag mensen de gelegenheid konden geven om kennis te maken met deze unieke maar nog vrij onbekende tak van sport.

Natuurlijk zou het mooi geweest zijn als er een grote groep mensen met een beperking langs was geweest en dat we al een beginnersgroep bij elkaar hadden. Dit was helaas niet zo, maar wel kregen we ook van de valide bezoekers zeer positieve reacties en we hopen dat hier natuurlijk meer aanmeldingen uit voort komen. Iedereen kent uiteindelijk misschien wel iemand die iets mankeert waardoor sporten niet altijd gemakkelijk gaat.

Inmiddels zijn we met drie enthousiastelingen die dolgraag met de Racerunner aan de slag willen en gaan we met elkaar kijken hoe we dit van de grond kunnen krijgen. Er zijn inmiddels contacten met de gemeente Hengelo en het Roessingh in Enschede. Tevens zijn mijn man Henk en ik uitgenodigd om in Kopenhagen een groot Racerunner evenement bij te wonen om ervaringen uit te wisselen en in contact te komen met andere Racerunner atleten.

PS: Het Racerunnen heeft inmiddels een eigen pagina op de HIJC website: https://www.hijc.nl/Zomeractiviteiten/Racerunning. Meer informatie over de training zal hier binnenkort op vermeld worden.

© foto's: Tom Smit van Tom Smit fotografie
Meer foto's van het Racerunnen staan onder dit artikel en in ons fotoalbum

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws

Vorige artikel

Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers