Naar hoofdcontent

Overkomer

Nieuws van de G-toppers

Ook wij staan weer met veel enthousiasme op onze skeelers. Het is gaaf om te zien dat die G-toppers die het aandurven om te gaan skeeleren steeds fanatieker worden. Ze kiezen steeds betere materialen, doen steeds serieuzer mee aan wedstrijden en worden steeds sneller.

Nieuws van de G-toppers

Zaterdag 22 juni deden 4 rijders mee aan het NK G-Inline Skaten in Almere. En wat waren ze ook hier fanatiek. Hanz deed voor het eerst mee aan de 1000 meter. Wij als coaches hebben nog even getwijfeld of wij daar wel goed aan zouden doen, maar Hanz bewees dat hij ook een heel goede 1000 meter in z’n benen heeft. Hij reed mooie vlakke rondetijden wat uiteindelijk resulteerde in een mooie 3e plaats. En op de 500 meter werd hij zelfs 2e!

Maartje kennen wij niet anders dan bloedfanatiek, maar helaas begon ze deze zaterdag iets té fanatiek. Haar techniek was de eerste afstand helaas niet fantastisch maar nadat wij haar even goed op de kop hadden gegeven zetten ze de boosheid om in 3 veel sterkere ritten. Ze was zelfs zo sterk dat ze tot het gaatje ging en op haar laatste afstand na de finish nog ten val kwam. Maar Maartje laat zich daardoor natuurlijk niet stoppen en ging alsnog met een grote glimlach naar huis. Zij mag zich op de 500 meter de 8e van het land noemen en op de 300 meter de 3e van het land.

Annelien vond de piste waar wij op reden toch best spannend dus in overleg met de organisatie mocht zij helemaal aan de binnenkant rijden. Dat deed haar goed want ze ging ieder rondje sneller rijden en kreeg er meer plezier in. Voor haar 16e plek op de 300 meter en een 14e plek op de 500 meter.

En dan Max….. Zijn allereerst skeelerwedstrijd. Daar was nog heel wat overredingskracht voor nodig om hem aan deze wedstrijd mee te laten doen. Maar uiteindelijk kregen wij hem zover. En daar hebben wij allemaal totaal geen spijt van gekregen. Wat een kanon is die Max zeg. Hij liet gelijk even goed zien wat hij in huis heeft. Allereerst een 4e plek op de 500 meter. En toen kwam de 300 meter. Wederom ging hij als een speer. Coach Rieke had al gezien dat hij Nederlands Kampioen was geworden. Maar om de verrassing nog een stukje groter te maken besloten wij dit Max niet te vertellen. Dus toen hij aan de beurt was voor de prijsuitreiking keek hij wat raar op toen de official zei dat hij achter plek 1 moest gaan staan. Maar ze hadden gelijk en Max mocht de 1e plek beklimmen. Prachtig om te zien dat hij straalde van blijdschap en trots!

Het was een fantastische dag!

Rieke Tibben
Coördinator G-Schaatsen en G-Skeeleren HIJC
riekevrieler@gmail.com


 

  • Aantal weergaven (1572)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Racerunning is een sport
Racerunning is een sport
Racerunning is een sport

Vorige artikel

CT Storkcollege sport op Combibaan Hengelo
CT Storkcollege sport op Combibaan Hengelo
CT Storkcollege sport op Combibaan Hengelo