Naar hoofdcontent

Overkomer

Racerunning voor jong en oud!

De kleindochter van Cora deed op de loopfiets een wedstrijdje tegen haar oma. Zo zie je maar weer, racerunning is voor jong en oud!

Racerunning voor jong en oud!

De afgelopen weken waren we helaas niet altijd compleet en werd duidelijk dat we toch een wat kwetsbaarder groepje zijn met elkaar. Zo kon Michel de griep maar niet de baas worden en was Cora letterlijk en figuurlijk met de deur in huis gevallen. Nicole bleek nadat ze op wegwerkzaamheden was gestuit over een wat minder goed richtingsgevoel te beschikken, wat resulteerde in te laat voor de training en een lege brandstoftank. Martin en Michel moesten beiden geopereerd worden maar inmiddels is dat achter de rug en is Martin er gelukkig alweer bij. Ditzelfde hopen we ook snel voor Michel. Afgelopen zaterdag was het echter wel een drukte van belang bij de combibaan en dat ondanks dat het een koude, gure novembermorgen was. Ook kwam er nog een nieuwe belangstellende langs om de racerunner te proberen en deze dame was erg enthousiast over de mogelijkheden ervan, dus we hopen haar ook gezellig bij onze groep te verwelkomen. Verder kreeg Cora haar fanclub op bezoek in de vorm van dochter, schoonzoon en kleindochter om haar aan te moedigen. Natuurlijk wilde de kleindochter van Cora wel een wedstrijdje tegen oma doen op de loopfiets.

Dus met een grote groep rond de tafel in het clubgebouw werd er eerst een kop koffiegedronken en even kennisgemaakt met elkaar. Vervolgens begonnen we aan de warming-up onder leiding van Herman. Daarna sprongen we allemaal op onze racerunner om aan de training te beginnen. Voor de nieuweling moest er nog even wat versteld worden aan zadel en borststeun, dus ook Henk moest nog even in de baan, maar uiteindelijk was iedereen aan de gang. Maartje en Gerlinda werkten zich flink in het zweet, met rode wangen van de kou en inspanning liepen zij rondjes en deden oefeningen en sprintjes. Cora was inmiddels rondjes aan het draaien met haar kleindochter in haar kielzog en het was geweldig om te zien hoe dit kleine schatje fanatiek op haar loopfietsje met oma haar rondjes deed.

Na afloop van de training konden we de balans opmaken. Eén enthousiaste nieuweling, twee vermoeide atleten, een apetrotse oma, een blije maar vermoeide peuter, een tevreden trainer en 6 verkleumde toeschouwers. Daar doen we het toch allemaal voor😉

Binnenkort hopen we natuurlijk weer met de hele groep compleet te zijn. Inmiddels zijn er een paar nieuwe aanvragen om een racerunner te mogen proberen en wie weet komen er dus nog wat mensen bij. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Gerlinda Huizing
RaceRunning Hengelooo

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers

Vorige artikel

HIJC nu ook op Instagram
HIJC nu ook op Instagram
HIJC nu ook op Instagram