Naar hoofdcontent

Overkomer

Ranglijst voor NK clubs

Het NK Clubs is een prachtige schaatswedstrijd aan het begin van het seizoen waar zowel clubrijders als toppers aan meedoen. Er is plaats voor 14 clubs en welke dat zijn wordt bepaald op de ranglijst. Op dit moment staat HIJC op de 14e plek.

Ranglijst voor NK clubs

De NK ranglijsten worden de aankomende tijd weer vaker ge-update. Kijk graag weer even goed, we staan op de 14e plaats en er verbetering mogelijk.

Er is plek voor veertien clubs om deel te nemen aan het toernooi. Deze clubs worden geselecteerd op basis van de tijden die hun leden in diverse leeftijdscategorieën het afgelopen seizoen en de laatste maanden op Nederlands ijs lieten noteren. Voor elke afstand vaardigt de club één rijder af, zowel bij de heren, dames als junioren.

Meervoudig olympisch kampioen Sven Kramer spreekt van een 'superinitiatief'. "Ik denk dat het de kinderen alleen maar motiveert om nog meer te sporten. Normaal gesproken rijden wij alleen EK's, WK's en de wereldbeker. Dat is een ver-van-mijn-bed-show voor de kinderen. Nu kunnen ze ons aanraken en kunnen we met hun onze club verdedigen.”

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.