Naar hoofdcontent

Overkomer

Special Olympics Shorttrack Evenement groot succes

Afgelopen zaterdag hebben 32 G-schaatsers uit heel Nederland meegedaan aan het Special Olympics Nationaal Shorttrack Event. De Hengelose IJsclub heeft deze wedstrijd georganiseerd onder auspiciën van Special Olympics Nederland. Wat een paar jaar geleden begon als een wens om eens te doen werd deze zomer werkelijkheid. Het bestuur gaf groen licht en er werd een projectgroep samengesteld, bestaande uit Marike ter Maat, Herman Ellenkamp, Peter Tibben, Rieke Tibben en Nicole Jansen (Team GO). Na goedkeuring van het bidbook in november zijn we begonnen met organiseren. Veel werk moest gedaan worden in korte tijd maar dankzij de inzet van deze groep is het gelukt om de goed wedstrijd neer te zetten.

Special Olympics Shorttrack Evenement groot succes

's Ochtends zijn we om 9:00 begonnen met de openingsceremonie bestaande uit de officiële gedeeltes: hijsen van de vlag, aansteken van de Olympische vlam en het afleggen van de eed. Een bijzondere rol tijdens de openingsceremonie was er voor Jorien Voorhuis. Zij legde samen met HIJC'er Maartje Ellenkamp de eed af. Vervolgens kregen de sporters nog even de gelegenheid om in te rijden. Ook hierbij was Jorien aanwezig om mee te rijden en nog wat laatste tips te geven. Om 10:15 begonnen de divisioningsronden. Hierin krijgen de rijders de gelegenheid tijden neer te zetten voor de finales.

Tussen de middag was er even gelegenheid om te ontspannen onder het genot van een optreden van de Sokkies. De polonaise werd ingezet zodat de sporters weer warm aan de finales konden beginnen.

Ook de finales verliepen prima en iedereen steeg boven zichzelf uit. Dit resulteerde dan ook in mooie medailles.

De uitslagen:

  • Agaat: Zilver op 111 meter en goud op 222 meter
  • Annelien: Zilver op 333 meter en Brons op 500 meter
  • Anne: Brons op 333 meter en 4e op 500 meter
  • Maartje: Zilver op 333 meter en 500 meter
  • Shahzad: Zilver op 333 meter en 500 meter
  • Frank: Brons op 333 meter en Zilver op 500 meter
  • Hanz: Goud op 333 meter en  Goud op 500 meter
  • Rien: Brons op 777 meter en Goud op 1000 meter

Na afloop hebben we als organisaties veel complimenten gekregen over de organisatie en de sfeer van de wedstrijd. Zowel van de coaches als Special Olympics Nederland. Fantastisch om te horen natuurlijk. Dit hebben wij natuurlijk niet alleen gedaan en daarom grote dank voor alle vrijwilligers die deze dag hun steentje hebben bijgedragen! De inzet van de vele vrijwilligers van de Hengelose IJsclub is iets waar we als vereniging trots op mogen zijn!

Tijdens de dag hebben Tom Smit en Herbert Driesen alle mooie momenten vastgelegd. Bekijk ze ook. 
 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.