Naar hoofdcontent

Overkomer

The Bootcamp Factory

Er staan al een tijdje mooie houten toestellen op de Combibaan van The Bootcamp Factory.

The Bootcamp Factory

Sinds augustus van dit jaar is The Bootcamp Factory met een mooi obstakel parcours ook te te vinden op de Combibaan. Bob Kendle, eigenaar en oprichter van The Bootcamp Factory, was al een tijd opzoek naar een locatie waar hij de toestellen kon bouwen, uiteindelijk is hij via de gemeente met de Hengelose IJsclub en de Combibaan in contact gekomen. De Combibaan is een mooie plek voor de toestellen omdat het een afgesloten terrein is en daarbij ook nog vlakbij het Weusthagbos dat ook de nodige uitdagingen biedt voor de sporters. Naast de Combibaan is The Bootcamp Factory in nog 6 Twentse gemeente te vinden en op 3 locaties in Hengelo.

Bootcamp is een groepstraining die als doel heeft om kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. Bij de oefeningen wordt het eigen lichaamsgewicht ingezet, denk aan opdrukken, plankinig, sit-ups of squatting. Het heeft als doel fitter, slanker, sterker en gezonder te worden. Naast bootcamps voor verschillende doelgroepen biedt The Bootcamp Factory ook obstakel training, personal training, circuit training en hardlooptraining aan. Voor ieder wat wils dus.

Nu was ik (Marike) wel benieuwd hoe leuk dat bootcampen dus is, daarom heb ik me aangemeld voor een gratis proefles en op maandag 9 november ben ik naar de Combibaan gegaan. Helaas mocht er door de recente Coronaregels alleen individueel gesport worden. Ik werd bij een groepje ingedeeld en we moesten steeds 3 oefeningen, 30 seconden, 3 keer herhalen en daarna 400 meter hardlopen. De namen van de oefeningen waren abracadabra voor mij maar werden me goed uitgelegd. De eerste rondes gingen nog wel, maar hoe verder het kwam hoe langer die 30 seconden bleken te duren. Na een uurtje waren we moe, maar zeker voldaan. Het was heel erg leuk om te doen! Lekker in de buitenlucht bezig zijn met een groepje enthousiaste mensen. 

Lijkt je het wel wat om ook een keer mee te doen aan een bootcamp, kijk dan hier en meld je aan voor een gratis proefles. 

Mocht je na de proefles de smaak te pakken hebben, dan mogen we namens The Bootcamp Factory de leden van de Hengelose IJsclub de volgende aanbieding doen:

  • Onbeperkt Bootcampen van €26,00 voor €18,50
  • Onbeperkt Sporten van €31,00 voor €21,00
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuwe Pupco stelt zich voor
Nieuwe Pupco stelt zich voor
Nieuwe Pupco stelt zich voor

Vorige artikel

Schaatser gaat vreemd (en doet aan atletiek)
Schaatser gaat vreemd (en doet aan atletiek)