Naar hoofdcontent

Overkomer

Trainingskamp Osnabrück 2018

Ook dit jaar zijn we met wedstrijdgroep 2 weer naar Osnabrück afgereisd om onze conditie weer een mooie impuls te geven. Dit alles vond plaats in het weekend van 1 en 2 september onder begeleiding van Laurens Klaas, die met ELKA-Install het bagagevervoer sponsorde en trainer Jan Anne Woelders. 

Trainingskamp Osnabrück 2018

Vrijdag, voor de meeste deelnemers de laatste dag van de zomervakantie, zijn we om ca. 10.00 uur vanaf China Tuin in Hengelo vertrokken voor een fietsduurrit van ruim 100 km naar de jeugdherberg in Osnabrück. Na een vlakke aanloop van ca. 80 km zaten er bij Tecklenburg een paar venijnige klimmetjes in het parcours. Naar later bleek een voorbode van wat ons in de komende dagen nog allemaal te wachten zou staan. Kort nadat iedereen zich had geïnstalleerd op zijn of haar kamer was het alweer tijd voor de avondmaaltijd, een heerlijke pasta schotel met tomatensaus en rundvlees. Daarna was het vooral chillen, hoewel sommigen nog energie hadden voor een wandeling richting het stadscentrum.

De volgende ochtend was het alweer vroeg dag. Ontbijt vanaf 7.30 uur en om ongeveer 8.30 uur stonden we dan alweer paraat voor een uitdagende serie klimtijdritten. Via de kortste, maar niet bepaald makkelijkste weg (13% stijgingspercentage), reden we eerst in een gematigd tempo naar Lienen aan de voet van Hermannshöhen.  Van daaruit was het de opdracht om 2 of 3 keer “op tijd” de klim naar Holperdorp op te knallen. Een mooi lopende klim met prachtige haarspeldbochten van zo’n 2.3 km. En dat werd natuurlijk serieus aangepakt. De competitiedrang kwam hier bij de rijders echt naar boven. Je laat je er natuurlijk ook niet zomaar af rijden. Daarna weer rustig terug peddelen naar de jeugdherberg om te genieten van welverdiende rust. ’s Avonds vielen we met onze neus in de boter omdat het “Grillabend” was. Heerlijke Duitse Bratwurst! Daarna hebben we ’s avonds nog gezellig gepoold. Nou ja gezellig? Het was weer gewoon strijd!

Zondag stond er een mooie duurrit op het programma. Ook nu weer ruim honderd kilometer voor de wielen met uiteraard het nodige klimwerk. Eerst een korte aanloop richting Hagen, en dan via Tecklenburg (zwembadklim, televisietorens) en Lienen (klim naar Holperdorp) naar Bad Iburg. Mooi om te zien hoe de jonge garde zich nadrukkelijk melde aan de kop van de “de koers”. Ook na de pauze in Bad Iburg was het spel weer goed op de wagen en voor we het wisten waren we alweer terug in Osnabrück.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooi kamp. Onder geweldige weersomstandigheden heeft iedereen zijn of haar grenzen kunnen opzoeken en verleggen. Volgend jaar voor herhaling vatbaar.
 

Jan Anne Woelders
Met dank aan HIJC sponsor: ELKA-Install

Foto's van het kamp staan in het HIJC fotoalbum.

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de voorzitter...
Van de voorzitter...

Vorige artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws