Naar hoofdcontent

Overkomer

Vaardigheidspaspoort voor pupillen

Het afgelopen zomerseizoen is er hard gewerkt aan de invoer van het KNSB vaardigheidspaspoort. We denken dat dit een leuke en nuttige toevoeging aan de pupillentrainingen zal zijn.

Vaardigheidspaspoort voor pupillen

Doel van de invoering is om de kinderen op een leuke manier uit te dagen om nog beter te schaatsen en ze daarvoor te belonen met het paspoort en een bijbehorend armbandje. Voor de trainers is het een gelegenheid om weer eens de inhoud van de trainingen te bekijken en deze onderling nog beter af te stemmen.

Het vaardigheidspaspoort bestaat uit 6 niveaus (2 t/m 7) met daarbinnen een aantal aandachtspunten voor de schaatstechniek. De niveaus komen overeen met de trainingsgroepen. In groep 1 heb je niveau 1 en ben je dus bezig om niveau 2 te halen.

De criteria om door te gaan naar de volgende groep liggen vanaf nu dus precies vast. Het niveau van de kinderen wordt 3 keer per jaar getoetst. Voor komend seizoen is dit:

  • Week van 16 november
  • Week van 18 januari
  • Week van 14 maart

De toetsing is op een regulier trainingsuur en het is de bedoeling om hier een leuke activiteit van te maken. Kinderen die de test hebben gehaald kunnen door naar de volgende groep.

Meer informatie vindt u hier: schaatsen >> vaardigheidspaspoort

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de voorzitter...
Van de voorzitter...
Van de voorzitter...

Vorige artikel

Mooie klus van het klusteam
Mooie klus van het klusteam
Mooie klus van het klusteam