Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de Pupco

Op 17 juli was het zover de Jeugddag! Met een hele sportieve en zonnige jeugddag hebben we de zomervakantie afgetrapt in het Outdoor Challenge Park.

Van de Pupco

Een mooie groep pupillen en junioren kwam samen om verschillende activiteiten te doen, zoals kanoën, suppen en.. Expeditie Hulsbeek! We hadden er prachtig weer bij en iedereen kon zich volop uitleven in het water en in het bos.
Ook de lunch werd op een ‘outdoor’ manier bereidt door Wim: knakworstjes op een campinggastel. Er werd goed gegeten. Dat moest ook wel want de energie was nodig voor het hoogtepunt van de dag: Expeditie Hulsbeek 
Voor dit onderdeel werd de hele groep onderverdeeld in vier sterke teams: team rood onder leiding van Emma, team blauw met als team captain Tess, Daan mocht team groen aanvullen en team geel werd begeleid door Aniek.
De strijd begon met de ‘waterproef’: per team zo snel mogelijk twee emmers water vullen. Het water moest worden doorgegeven via bamboebuizen, dus goed samenwerken was een vereiste. Er werd flink gesprint en binnen no time werd duidelijk welk team met een puntenvoorsprong naar de volgende proef zou gaan. 
De tweede uitdaging die klaar stond was de ‘puzzel-proef’. Van elk team moest er om de beurt iemand over het net klimmen mét een puzzelstuk, waarna er aan de andere kant van het net druk werd gepuzzeld om een zo groot mogelijke vierkant te maken met alle vormen puzzelstukken. Alle teams gingen als een speer over het net en ook hier werd mooi samengewerkt. 
Vervolgens gingen we door naar “Archery Tag”, boogschieten met zachte pijlen. Het doel was om zoveel mogelijk rondjes uit de borden te schieten. Jong en iets ouder ging in de weer met de bogen en de pijlen. Hier en daar met wat hulp, maar menigeen ontdekte dat het toch wel heel aardig lukte, dat richten en schieten.
Toen was het tijd voor een pauze, even bijkomen met wat drinken én met wat lekkers. Dat lekkers was meegenomen door Fieke, zij was die dag jarig en trakteerde ons op zelfbakken cake. Heerlijk!
Na deze break kon iedereen weer door met frisse energie voor de laatste twee onderdelen: de balansproef en de eindproef.
Voor de balansproef gingen alle teams het water in met een supplank. De bedoeling van dit spel was dat één of meerdere kinderen bovenop de plank gingen staan en het hele team opdrachten zou uitvoeren. Zoals een rondje draaien met zn allen of een koprol bovenop de plank. Het was eigenlijk wachten tot mensen in het water zouden vallen, maar deze toppers waren allemaal te goed bezig waardoor ze allemaal evenveel punten kregen.
De eindproef bestond uit het oplossen van drie raadsels, waarbij ze bij elk goed raadsel benodigdheden ontvingen voor het maken van een vuur (een fire-stick, zaagsel en watjes). Het doel was om zo snel mogelijk het touwtje boven de vuurkorf door te branden. Dit vuur maken ging ze ook al zo goed af. Al gauw kon team groen de eindoverwinning vieren. Ookal was de winnaar nu bekend, alle teams wilden hun vuur aankrijgen, dus er werd nog fanatiek doorgestookt. Heel mooi gedaan allemaal!
De dag werd afgesloten met frietjes en lekker klooien in het water. Het was een dag waar iedereen van heeft genoten! Superleuk om dit met de club te kunnen doen.

  • Aantal weergaven (391)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de voorzitter
Van de voorzitter
Van de voorzitter

Vorige artikel

Van de evenementencommissie
Van de evenementencommissie
Van de evenementencommissie