Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter

De zomer loopt alweer ten einde en ik krijg steeds meer zin in schaatsen. De zorgen over IJsbaan Twente zijn nog niet voorbij, maar er is veel positief nieuws vanuit de vereniging.

Van de voorzitter

Het is altijd te merken dat het zomerseizoen ten einde loopt als aan het eind van dinsdagavondtraining de baanverlichting weer aan gaat. Na weer een lekker zware training van Bart Jongman strompelen we de baan af, waar onze barkeeper Hans Vollenbroek al klaar staat om ons van een heerlijk koud drankje te voorzien. Steeds vaker gaan de gesprekken weer over het schaatsen, trainers worden geregeld, groepen worden weer bij elkaar gezocht en de club komt weer helemaal tot leven.

Ondertussen is de soap rond IJsbaan Twente nog niet ten einde. Exploitant PCH heeft het contract per april volgend jaar opgezegd en er is nog geen partij gevonden die het stokje over wil nemen. In dit artikel van 1Twente wordt goed uitgelegd wat er allemaal speelt. We houden de ontwikkelingen in de gaten en proberen langs verschillende wegen het gesprek met de gemeente Enschede open te houden. 

Vorige week stuurde de KNSB een alarmerend persbericht dat een aantal ijsbanen in de problemen komen door de hoge gasprijs als hun energiecontract afloopt. We hebben nog geen signalen gekregen dat dit ook in Enschede speelt.

De vereniging draait goed. Er is weer veel onderhoud aan het clubgebouw gedaan. Er wordt nog steeds druk gewerkt aan de nieuwe opslag. Een gewijzigde tekening voor de vergunningaanvraag is naar de gemeente gestuurd. En er zijn weer nieuwe vrijwilligers gestart. Allereerst zijn we blij dat Rick Rijsman komt helpen als webmaster. Een aantal ouders hebben zich gemeld om te helpen bij de pupillen. Ook hebben we (nog wel onder voorbehoud) iemand gevonden die de taak van penningmeester op zich neemt en het ziet er ook naar uit dat er weer een nieuwe recreantencoördinator komt. Hopelijk kan ik ze spoedig aan jullie voorstellen.

Kortom: we gaan vol goede moed van start met het winterseizoen.
De activiteitencommissie heeft eerst nog een mooie seizoensafsluiter “Pedalen en pasta” op het programma staan.
Vanaf 3 oktober kunnen we weer lekker schaatsen.

Tot ziens op de fiets of op het ijs!

Bob Groenewoud
Voorzitter Hengelose IJsclub
 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Het HIJC Wedstrijdsecretariaat zoekt versterking
Het HIJC Wedstrijdsecretariaat zoekt versterking
Het HIJC Wedstrijdsecretariaat zoekt versterking

Vorige artikel

Van de Pupco
Van de Pupco
Van de Pupco