Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter...

Van de bestuurstafel en andere bijzonderheden zoals een terugblik op het natuurijs en informatie over het Gewest.

Van de voorzitter...

Na de warmste december maand ooit, kregen we begin januari plotseling te maken met een periode van vorst. Voor onze verenging was het de eerste keer dat we volop gebruik konden maken van de Combibaan. De baan is drie dagen open geweest. Vele schaatsers hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om weer contact te kunnen maken met echt ijs, natuurijs! Dat de Combibaan geopend kon worden hebben we te danken aan de fantastische commissie Combibaan. Onder leiding van Jan Lammerink is in korte tijd de baan geprepareerd en ons clubgebouw omgebouwd tot een gezellige koek en zopie tent. Nadat de vorst voor een laagje ijs van 3 cm had gezorgd is het water dat zich nog onder ijs bevond afgelaten. Hierdoor kwam het ijs op het asfalt te liggen en kreeg het draagvermogen. Met de Zamboni van Dorst Letselschade is de baan tot diep in de nacht bewerkt. De Combibaan was een van de weinige natuurijsbanen waarop geschaatst kon worden. Vanuit de media was hiervoor veel belangstelling. Dit alles was alleen mogelijk doordat de commissie Combibaan alles tot in de puntjes hadden voorbereid, chapeau hiervoor! De ijsperiode zorgde niet alleen voor veel ijsplezier, maar ook de banden binnen de vereniging werden weer goed aangehaald.  

Het Gewest is een belangrijk orgaan binnen de structuur van de KNSB die een aantal zaken behartigt voor de schaatsverenigingen en de schaatssport in het algemeen. Op de algemene ledenvergadering van het Gewest d.d. 25 januari jl. hebben de gezamenlijke schaatsclubs met trainingen en wedstrijden op de ijsbanen van Deventer en Enschede hun bezorgdheid uitgesproken over de verhouding tussen het Gewest Overijssel en de schaatsverenigingen. Afgelopen voorjaar legde de voltallige baancommissie in Deventer haar werk neer, waarbij de verhouding met het Gewest een hoofdrol speelde. De Twentse ijsverenigingen hebben aangegeven dat de baancommissie er meer voor de verenigingen zou moeten zijn en dat de verenigingen meer inspraak moeten hebben in de baancommissie zelf. De schaatsverenigingen hebben tijdens de vergadering voorgesteld om namens de schaatsverenigingen, het Gewest en de natuurijsverenigingen een commissie te vormen die tot taak heeft om een notitie voor te bereiden voor de volgende bijzondere ledenvergadering deze zomer. De commissie gaat zich buigen over de vraag hoe we met ons allen de schaatssport kunnen stimuleren en professioneler kunnen begeleiden. Daarnaast worden voorstellen gedaan over bestuurssamenstelling, profielen voor gewenste bestuurders, aanpassing van statuut of structuur, ect. Het voorstel is aangenomen.

Tot zover. Tot ziens op de ijsbaan Twente of bij een van onze clubactiviteiten!  

Hans Laagland
Voorzitter HIJC

 

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Clubkampioenschap
Clubkampioenschap
Clubkampioenschap

Vorige artikel

Ruben bij NK Pure Sprint voor Senioren
Ruben bij NK Pure Sprint voor Senioren
Ruben bij NK Pure Sprint voor Senioren