Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter

Bob Groenewoud vertelt over de voorbereidingen voor start van het nieuwe schaatsseizoen en andere verenigingsnieuwtjes van de afgelopen tijd.

Van de voorzitter

Over een paar nachtjes mogen we weer! Nog meer dan andere jaren heb ik heel veel zin in schaatsen. Mijn jongste dochter heeft al een paar keer op het ijs gestaan en het schaatsgevoel wordt alleen maar aangewakkerd door het vertrouwde geluid van een braamsteentje over het ijzer.

Heel veel vrijwilligers zijn druk bezig om het schaatsseizoen voor te bereiden. Het rooster van de trainingen is weer opgesteld. Hans en Irma van de ledenadministratie zijn druk bezig om alle baankaarten op tijd te regelen.

Ik vind het heel leuk dat mijn functie als pupillencoördinator wordt overgenomen door 2 enthousiaste jonge mensen: Iris Olde Wolsink en Folkert Hoogenraad. Er is nog meer goed nieuws: Iris Bosch wordt actief als evenementencoördinator en Marlies Tijhuis gaat de bezetting van de kantine organiseren.

In die kantine wordt het steeds gezelliger. Op maandag verzorgt Corinne koffie voor de ouders van de pupillen. Op dinsdag na de recreantentraining blijven we ook steeds vaker “hangen” om gezellig te kletsen en het eens over iets anders te hebben dan schaatsen. Om  te zorgen dat hier ook inkomsten voor de club tegenover staan beschikken we nu zelfs over een PINapparaat.

Afgelopen dinsdag was een speciale borrel, want Hans Vollenbroek nam afscheid als trainer. Veel van zijn oud-pupillen waren gekomen om hem (op gepaste afstand) te bedanken voor al die jaren trainen. Hans is voor mij en veel anderen een groot voorbeeld. We hopen dat we op zijn leeftijd allemaal nog zo vol positieve energie zijn. 
Hans, ik hoop dat ik je nog vaak tegenkom op en rond de baan. Dat gaat in jouw nieuwe rol als dinsdagavond-barkeeper zeker lukken.

Tijdens de jaarvergadering van de Baancommissie Twente heeft Gianni Romme uitgelegd welke Corona maatregelen in de IJsbaan worden genomen. Met het bestuur overleggen we maandag hoe we dat gaan vertalen naar onze club en in de loop van komende week brengen we iedereen op de hoogte.

Zo werken we met zijn allen aan een goede start van het schaatsseizoen. We hopen op een mooi seizoen met veel sportieve hoogtepunten en zo min mogelijk nare corona-ontwikkelingen.

Tot ziens op het ijs!
Bob Groenewoud
Voorzitter Hengelose IJsclub

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuws van de G-schaatsers
Nieuws van de G-schaatsers
Nieuws van de G-schaatsers

Vorige artikel

Kennismaken!
Kennismaken!
Kennismaken!