Naar hoofdcontent

Overkomer

Kennismaken!

In deze rubriek stellen steeds twee leden zich voor. Deze keer zijn dit: Twan Kuipers en Oscar Postma. Beiden beantwoorden dezelfde vragen, behalve de openingsvraag, die is iedere keer nieuw!

Kennismaken!

Naam

Twan Kuipers
Oscar Postma


Leeftijd

Twan: 14 jaar
Oscar: 55 jaar


Openingsvraag

Openingsvraag aan Twan: Waar zie jij jezelf over 5 jaar in de schaatswereld?
Ik denk dat ik over 5 jaar gewoon nog aan het schaatsen ben met de groep ik denk niet dat ik op een professioneel niveau ga/kan schaatsen.

Openingsvraag aan Oscar: Welke tocht in het buitenland heb je het mooiste gevonden?
In de afgelopen 18 jaar ben ik regelmatig met vrienden Henk en Peter op pad geweest. Het begon allemaal op de Plansee in 2012 voor een alternatieve Elfstedentocht. Daarna volgende de Reschensee, Haidersee, natuurlijk de Weissensee en de Vikingarännet. In 2018 zijn we ook naar Lulea afgereisd, net onder de poolcirkel in Zweden. De ijs, weer en mijn (..) conditie maakte het niet altijd mogelijk om de eindstreep te halen maar het is me in totaal 3 keer gelukt. De eerste keer was natuurlijk de meest bijzondere, maar in 2019 hebben wij ook een drie daagse tocht gedaan in een groep met een gids rond Stockholm. Prachtige omgeving, je schaatst de hele dag zonder dat je iemand tegenkomt op mooi ijs. Werkelijk fantastisch!


Sinds wanneer ben je lid

Twan: Ik ben sinds 2014 lid.
Oscar: Oeps …, 2010?


Wanneer train je en van wie krijg je training?(Wie geef je training?)

Twan: Ik train in de zomer op dinsdag donderdag vrijdag en zondag en in de winter op maandag woensdag en vrijdag.

Oscar: Laat ik beginnen dat ik geen training geef en dat lijkt me maar goed ook! Deze zomer is het er een beetje bij ingeschoten, maar de droogtrainingen van Bart en Hans en de fietstrainingen van Ben en Ellie zijn prima en gezellige momenten om sportief met elkaar bezig te zijn. Goed dat zij en HIJC dit faciliteren! Verder kijk ik weer enorm uit naar de donderdagavond en zaterdagochtend op het ijs tijdens het recreanten uur. Hier schrapen Ellie en Wim elke week weer de moed bij elkaar mij iets bij te brengen. Vooral de zaterdagochtend is vanwege de rust op het ijs mijn ‘moment van de week’. Heerlijk!


Schaats je ook wedstrijden? Zo ja, wat is je favoriete afstand?

Twan: Ik schaats is het winterseizoen bijna elke week een wedstrijd meestal gewoon in Enschede maar soms ook ergens anders. Ik heb nog niet een echt favoriete afstand maar de leukste afstand van de afstanden die ik nu rijd is de 1000 m.

Oscar: Jazeker! Samen met Henk en Peter hebben wij gepiekt tijdens de Snertwedstrijd. Binnen HIJC zijn vriend en vijand volgens mij nog steeds verbaasd hoe de jury tot het besluit is gekomen om ons tot winnaar uit te roepen. Wij kijken uit naar de eerst volgende gelegenheid om de titel te verdedigen!


Welke topschaatser bewonder jij en waarom hij/zij?

Twan: Ik bewonder niet echt een schaatser maar een schaatser die ik heel goed vind is Sven Kramer omdat hij hele goed is in lange afstanden en onlangs dat hij heel moe is gewoon nog goede techniek aan kan houden.

Oscar: Tja, ik heb niet zozeer een uitgesproken favoriet, maar als ik dan iemand moet kiezen dan ga ik voor Sven Kramer. Afgezien van hoe lang hij al mee doet met de top, vind ik vind het heel knap hoe hij zijn races opbouwt en weet te versnellen in de laatste ronden.


Wat vind je leuk om te doen in een training?

Twan: Ik vind het erg leuk om met een training wat langere afstanden zoals 1500m tot 5000m te rijden ook vind ik echt altijd heel leuk om technische oefeningen te doen.

Oscar: De uitdaging is en blijft om de techniek te verbeteren. Vooral op zaterdagochtend krijg ik dan de kans om met de gegeven instructies te kijken hoe de iet wat jongeren in onze groep schaatsen. Hen volgen en enigszins in hun slag blijven vind ik mooi (bedankt!).


Wat is je favoriete zomeractiviteit bij de Hengelose IJsclub

Twan: Ik vind zelf het wielrennen en het fietskamp het leukste van het zomerseizoen.

Oscar: Ik wil niets af doen aan de andere trainers, maar prachtige fietstochten met Ben (die werkelijk elk weggetje in Twente volgens mij kent) komen als eerste bij mij op.


Wat is je mooiste herinnering aan de Hengelose IJsclub?

Twan: Mijn mooiste herinnering is dat ik zonder dat ik ook maar een idee had uitgenodigd werd voor de wedstrijd groep.

Oscar: Het in ontvangst nemen van Snertbeker natuurlijk!


Door welke gouden tip ging je vooruit met het schaatsen? Wie gaf je die tip?

Twan: Ik ging heel erg vooruit toen Raymond zei dat ik minder moest nadenken bij het schaatsen.

Oscar: Sinds ik schaats ontvang is gelukkig met regelmaat gouden tips. Ik neem ze allemaal graag ter harte!


Wat vind je het mooiste aan de Hengelose IJsclub?

Twan: Ik vind het erg mooi dat iedereen  kansen krijg om wedstrijden te rijden en dat niet alleen de beste iets kunnen doen.

Oscar: De lol en het gezonde fanatisme die je ziet en ervaart op het ijs en tijdens de zomertraining. Van G-schaatsers tot recreanten.


Aan wie geef je de beurt door? Waarom aan die persoon?

Twan: Ik geef de beurt door aan Edsger omdat ik mijn hele ‘’schaatscarrière’’ al met hem samen ben.

Oscar: Ik moet dan wel gelijk denken aan de eerder genoemde Henk en Peter; ik heb een dobbelsteen gegooid en Peter is de volgende!


Welke openingsvraag zou je aan die persoon willen stellen?

Twan aan Edsger: Waarom ben je op schaatsen gegaan?

Oscar aan Peter: Ha Peter, wanneer gaan we weer op een schaatsreis en waar gaan we dan naar toe?


Heb jij in Kennismaken! de beurt gekregen? 
Stuur een mail naar Iris Olde Wolsink
e-mailadres: kennismaken@hijc.nl

P.S . Kennismaken! gaan vanaf nu iedere maand uitkomen, bij het HIJC nieuws. De eerstvolgende Kennismaken! wordt 1 november verwacht.

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de voorzitter
Van de voorzitter
Van de voorzitter

Vorige artikel

Nieuw bij de wedstrijdgroep
Nieuw bij de wedstrijdgroep
Nieuw bij de wedstrijdgroep