Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter...: Door: Hans Laagland

De afgelopen maanden heeft een flink aantal van onze leden meegewerkt aan het promoten van de schaatssport en aan de promotie van onze eigen ijsclub.

Van de voorzitter...

We hebben deelgenomen aan het Euregioschaatsweekend; een samenwerking van alle Twentse schaatsverenigingen, de ijsbaan en Stichting Euregio. Alle Twentse ijsclubs konden zich hier presenteren, daarnaast konden kinderen uit de regio deelnemen aan schaatsclinics op de ijsbaan.

Ook waren we actief op de kleine kunstijsbaan die rond de kerstdagen in Hengelo in het centrum was aangelegd. In samenwerking met de KNSB en Winters Hengelo heeft HIJC allerlei activiteiten op het ijsbaantje georganiseerd. Als afsluiting van dit evenement zal een team langebaanschaatsers en ijshockeyers onder aanvoering van onze eigen Julia Wilms deelnemen aan de Winterspelen in het Olympisch stadion in Amsterdam.

Voor wie zich afvraagt waar er met de Schaatsadlon is gebeurd hebben we het volgende nieuws. Omdat het huren van kunstijs nogal kostbaar is en omdat we nu gebruik kunnen maken van de Combibaan, hebben we besloten de Schaatsadlon in het vervolg in de zomer te houden, op inline skates dus. Natuurlijk hopen we op een grote opkomst! We zullen te zijner tijd op de site de bijzonderheden vermelden.

Wij zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de Visionsport skeelercompetitie en gevraagd om een van de wedstrijden te organiseren. Omdat we nu zelf kunnen beschikken over een skeelerbaan hebben we natuurlijk positief gereageerd. Het betreft een competitie voor pupillen en C en B junioren, de vier wedstrijden worden verreden op banen in Twente.

Met de komst van de combibaan neemt ook de behoefte aan opslagruimte toe. De Zamboni moet een plek krijgen en ons huidige opslaggebouw heeft zijn langste tijd gehad. Momenteel wordt in kaart gebracht hoe groot het gebouw zou moeten worden en wat de kosten hiervan zijn. Daarna zullen we op zoek gaan naar de financiële middelen. Vooralsnog krijgt de Zamboni een plekje in een zeecontainer die door de firma Abbink ter beschikking wordt gesteld.

In mijn laatste stukje in de Overkomer gaf ik aan dat wat mij betreft de winter mag komen. De weerpluim van het KNMI geeft helaas aan dat de winter die ik voor ogen heb er voorlopig nog niet inzit. Voor de natuurijsfanaten heb ik nog een tip; op 17 februari wordt in Zweden een wedstrijd gereden van Upsala naar Stockolm, de VikingArännet  De wedstrijd is gebaseerd op onze Elfstedentocht en werd in 1999 voor het eerst georganiseerd. Meer informatie is te vinden op  http://vikingarannet.com/ .
Zelf ga ik naar de Weissensee, volgens het laatste weerbericht vriest het er flink. Ik ben benieuwd….

Tot zover de berichten van de bestuurstafel en anders.

Hans Laagland

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden

Vorige artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws