Naar hoofdcontent

Overkomer

Wedstrijdgroep in Lock-down

Normaal gesproken kunnen we in de overkomer van januari altijd een stukje aanleveren over wedstrijdresultaten. Denk hierbij aan een wedstrijdverslag van het kerstsprinttoerrnooi in Heerenveen en diverse interclubs.

Wedstrijdgroep in Lock-down

Helaas valt er dit jaar weinig te schrijven over wedstrijden en uitslagen. Waar de nationale schaatstop nog af en toe een wedstrijd mag rijden in Heerenveen en waar ze nu in een schaatsbubbel meerdere internationale wedstrijden afwerken. Is het voor ons regionale rijders niet mogelijk om wedstrijden te rijden. Heel zuur, want dat is wel waarvoor we als wedstrijdgroep uiteindelijk trainen. Vanaf half december is daar sinds de Lock-down natuurlijk nog bijgekomen dat de ijsbaan in Enschede gesloten is. Schaatsen is er dus niet meer bij en groepstraining voor de groepsleden van 18 jaar en ouder behoort ook niet meer tot de mogelijkheden.

Wat doen we dan wel?
Met de groepsleden jonger dan 18 jaar doen we momenteel 2 droogtrainingen in de week. Hierin proberen we vooral plezier te houden in onze sport en houden we onze conditie op peil. Verder wordt er door verschillende groepsleden ook op eigen initiatief nog gesport. Denk hierbij aan mountainbiken, hardlopen en wielrennen. Ondanks alle tegenslagen en een onzeker perspectief is er toch nog veel motivatie te vinden om er het beste van te maken.
Wanneer ik op strava kijk zie ik dat dit eigenlijk vanuit alle verschillende hoeken van de vereniging het geval is; heel veel mensen hebben ondanks een gesloten ijsbaan nog steeds de behoefte en zin om (samen in tweetallen) te sporten. Wat mij betreft een groot compliment waard en vooral heel mooi om te zien dat de drang naar het sporten ons verbindt. Het geeft toch een goed gevoel wanneer je na een goede training de hele dag door de Kudo’s voor je training binnen ziet komen.
Verder worden er door Bart Jongman drie keer per week trainingsprogramma’s verspreidt welke ons ook van de nodige motivatie en inspiratie voorzien. Zie hiervoor de volgende pagina: https://www.hijc.nl/Overige-sporten/Droogtraining/Droogtraining-thuis
Al met al is het natuurlijk balen dat we niet kunnen sporten op een manier zoals we het zo graag doen. Maar goed, we kunnen niet anders dan dit accepteren en er verder het beste van maken. Laten we hopen dat de situatie snel verbetert en dat we stap voor stap het normale leven weer op kunnen pakken. Met wie weet, nog een clubkampioenschap in de laatste week van maart? En anders, vanaf het voorjaar weer met frisse energie en motivatie aan een nieuw seizoen beginnen.
Ik wens iedereen heel veel succes en motivatie toe om toch lekker wat te blijven doen en verder uiteraard een goede gezondheid.
Tot ziens op IJsbaan Twente of op de combibaan wanneer de situatie dit weer toelaat!
Jelle Bok

 

 

  • Aantal weergaven (983)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuws van de pupillen
Nieuws van de pupillen
Nieuws van de pupillen

Vorige artikel

Boodschap van de G-toppers!
Boodschap van de G-toppers!
Boodschap van de G-toppers!