Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Corona update oktober 2020

In een brief van het bestuur aan alle leden vindt u informatie over de laatste stand van zaken omtrent het schaatsen en de baankaarten.

 

Beste leden,

De afgelopen week zijn we erg druk geweest met het organiseren van schaatsen in tijden van Corona. Het is erg lastig dat onze plannen telkens weer van tafel moeten omdat er weer nieuwe ontwikkelingen zijn. Aan de andere kant zijn onze problemen natuurlijk klein als we kijken naar mensen die direct geraakt worden door deze crisis doordat ze ziek worden of hun baan kwijtraken.

We zijn ons bewust van de ernst van de situatie en willen niet, om Rutte te citeren, de "eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt" zijn. We vinden het wel de rol van de schaatsvereniging om te kijken naar mogelijkheden om verantwoord binnen de regels te blijven sporten.

En dan was er nog de discussie met de ijsbaan over de baankaarten. De regeling kwam er in het kort op neer dat als de ijsbaan dicht ging, het restant van de maand voor rekening van de schaatsers is. De tijd dat de baan daarna was gesloten zou middels een tijd-voor-tijd regeling gecompenseerd worden.

Extra lastig in deze situatie is dat de gedeeltelijke lockdown precies kwam toen de details van deze afspraak zouden worden uitgewerkt. Daarom is het ook bij ons nog niet bekend wat de tarieven van de baankaarten worden en hoe het precies zit met de eerste week waarin we niet konden schaatsen vanwege het conflict. 
Uiteraard doen we er alles aan om hier zo snel mogelijk duidelijkheid in te krijgen.

Voor de verschillende groepen binnen onze vereniging is de status als volgt:

Recreanten vanaf 18 jaar
Er kan voorlopig niet in clubverband worden geschaatst.
We hopen dat het kopen van losse kaarten op de recreanten-blokken een haalbaar alternatief is.
De baankaarten worden tijdelijk op hold gezet. Die ene week dat er geschaatst kon worden wordt betaald door de BaanCommissie. Als de baan weer helemaal open gaat kunnen deze rijders vanaf nul beginnen.

Pupillen en junioren onder 18
De trainingen voor deze groepen kunnen vrijwel ongewijzigd doorgaan. 
* De training voor pupillen en junioren op dinsdag is verplaatst naar 17:00-18:15.
* De wedstrijdrijders moeten de baan delen met de pupillen.
De baankaarten lopen voor deze rijders gewoon door.

G-schaatsers
De trainingen kunnen ongewijzigd doorgaan.
De baankaarten lopen voor deze rijders gewoon door.

Wedstrijdrijders 18+
De BaanCommissie Twente zoekt naar mogelijkheden om een snel blok te reserveren in het weekend. HIJC heeft erop aangedrongen om meer tijd beschikbaar te stellen, maar de mogelijkheden voor de BaanCommissie zijn beperkt.
Voor de snelle uren wordt een tijdelijk baankaart-tarief – op maat aangeboden.
Aangezien er maar 30 recreanten tegelijk op de baan zijn, kan het voor 18+ wedstrijdrijders een alternatief zijn om in (kleine) groepen te trainen op een recreanten-uur.
Verder staan ook voor deze rijders de baankaarten op hold.

We hopen op jullie geduld en vertrouwen in het bestuur en alle andere vrijwilligers die er onder deze lastige omstandigheden alles aan doen om het voor iedereen zo goed mogelijk te organiseren. Het is juist in deze tijd heel belangrijk dat iedereen verbonden blijft bij de club, zodat we in betere tijden weer volop kunnen genieten van onze prachtige sport.

Namens het bestuur,
Met vriendelijke groet,

Bob Groenewoud
Voorzitter Hengelose IJsclub
Tel: 06 - 53 53 0498

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Blokjesleggers gezocht!
Blokjesleggers gezocht!
Blokjesleggers gezocht!

Vorige artikel

Informatie omtrent Corona
Informatie omtrent Corona