Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Fietstoertocht Teutoburgerwoud van 9 mei

Op zaterdag 9 mei 2015 is een redelijke groep van 19 fietsers vertrokken richting Teckelenburg om daar een schitterende 100km lange tocht door de bergen/heuvels te rijden.

Fietstoertocht Teutoburgerwoud van 9 mei

Onze groep bestond voor het merendeel uit HIJC leden en nog een aantal leden van de Tubanters. Het was een redelijk evenwaardige groep op het gebied van snelheid en uithoudingsvermogen, maar uiteraard kan niet iedereen bij elke klim even snel omhoog komen dus werd er trouw op elkaar gewacht aan de top van elke klim.

Uitslapen was er niet bij want we werden om 8.30 uur bij Frans op de bult verwacht, ik had het geluk dat ik met Thijs Grootte Bromhaar kon meerijden in zijn busje. Nadat wij Lotte van Dijk hadden opgehaald en bij Frans op de bult waren aangekomen, hadden we nog even de tijd om alle fietsen in te laden en even met elkaar de weg erheen en de tocht te bespreken. Eenmaal compleet vertrokken wij richting Teckelenburg, met nu een persoon extra in het busje. Ruben Blenk was bij Frans op de bult bij ons ingestapt.

Aangekomen in Brochterbeck (een plaatsje vlak bij Teckelenburg) verzamelden we op een klein parkeerplaatsje waar de vorige keer ook verzameld werd. Daar hebben we toen alle fietsen uitgeladen en werden de laatste voorbereidingen getroffen. Toen was eindelijk het moment daar, vertrek. We waren alleen de parkeerplaats nog niet af en de eerste en gelukkig ook de laatste valpartij had al plaats gevonden. Het was gelukkig niks ernstigs dus we konden meteen verder.

Na ongeveer 50 km en een flink aantal klimmen was daar dan de "kaffee mit kuchen", daar hadden wij even de tijd om op adem te komen, bidonnen bij te vullen en lekker wat te eten. Er werd bij aankomst al opgekeken naar het vertrek bij de Kaffee mit kuchen, want zoals verwacht toen wij weer op de fiets stapten waren de benen helemaal stijf en waren er weer een paar kilometers nodig om de spieren op te warmen.

Tegen het eind waren er nog twee extreem steile klimmen, de steilste die we die dag gehad hadden. Hier begon ik de eerste kleine vormen van kramp te voelen maar gelukkig was boven de beloning. boven werden "paddo's" uitgedeeld om weer op krachten te komen (allerlei zoete fruit soorten zoals dadels en abrikozen). En met hulp van onze "doping" haalden we de laatste kilometers ook nog. Weer aangekomen op de parkeerplaats werden de fietsen weer ingeladen en even uitgerust voordat we weer, ieder zijn eigen weg, naar huis gingen.

Al met al was het een zware maar leuke dag met redelijk mooi weer, namens iedereen van onze groep wil ik Henk de Jong bedanken voor de organisatie.

Vincent Klaaskate

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Uitslag Tijdrit Holten
Uitslag Tijdrit Holten
Uitslag Tijdrit Holten

Vorige artikel

Aanmelding skeelerwedstrijden verlengd tot 20 mei
Aanmelding skeelerwedstrijden verlengd tot 20 mei
Aanmelding skeelerwedstrijden verlengd tot 20 mei