Naar hoofdcontent

Geslaagde Snert Race!

Afgelopen zaterdag avond, direct na het clubkampioenschap werd voor het eerst de HIJC Snert Race georganiseerd. Bij het smeden van de plannen een evenement te gaan organiseren voor mn de recreantleden hadden wij als organisatie ingezet op minimaal 6 teams in het 1e jaar. Na wat promotie en actief lobbyen bleken er uiteindelijk 15 teams zich te hebben ingeschreven, dit oversteeg al onze verwachtingen! Zelfs een ploeg van SIJE en Lonneker hadden zich aangemeld.

Geslaagde Snert Race!

De teams bestaande uit 3 of 4 schaatsers reden deze avond 2 omlopen van 4 ronden waarbij de tijd van de 3e schaatser telt. Er moest wat geïmproviseerd worden aangezien er geen beschikking was over een officiële starter en jury. Hoofdstarter Edwin Tiben ging daarom op een schavot staat en floot de teams vervolgens weg met een carnavalsfluitje. Maar dat drukte de pret niet, onder het genot van feestelijke apres-ski muziek werd er fanatiek gestreden door jong en oud, talent en minder getalenteerden.

De 1e plek werd verdiend binnengesleept door Team HOP bestaande uit Henk Jansen, Oscar Postma en Peter Rientjes. Draf&Co uit Lonneker werd 2e en ‘Nog steeds jong’ bestaande uit (good-old) Wim Verkerke, Hans Grootenhaar, Peter Verkerke en Eline Veen pakten het brons. Na gedane inspanning wachtte er uiteraard een pan met heerlijke snert en broodjes voor alle deelnemers in de kantine.

Als organisatie kijken wij terug op een erg geslaagd evenement met vele positieve reacties. Wellicht dat deze Snert Race komend jaar weer navolging zal krijgen met als insteek, meer onderling contact en gezelligheid maar ook met andere verenigingen

 

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

30 maart Twentse Jeugd Elfstedentocht
30 maart Twentse Jeugd Elfstedentocht
30 maart Twentse Jeugd Elfstedentocht

Vorige artikel

Uitslagen HIJC Clubkampioenschap 2019
Uitslagen HIJC Clubkampioenschap 2019
Uitslagen HIJC Clubkampioenschap 2019

x