Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Gezien op de ijsbaan

Ikzelf ben al langer een helmdrager bij het schaatsen. Gisteravond bij de eerste training viel mij op dat dit seizoen veel meer schaatsers de helm hebben ontdekt. Erwin van de Sande heeft een heel speciale.

Gezien op de ijsbaan

Vanaf volgend seizoen zijn ze verplicht bij een aantal disciplines van het wedstrijdschaatsen en nu al in de schaatswinkels opvallend aanwezig: de nieuwe modellen schaatshelmen. Speciaal ontwikkeld voor het schaatsen met een gladde vorm en een fijn vizier tegen droge ogen.

In de media verschijnen regelmatig berichten dat hoofdletsel een relatief veel voorkomende blessure is bij het schaatsen en daarbij wordt ook aangegeven dat het invoeren van de helm bij bijv. het skieen, het aantal hoofdblessures met 60% heeft doen dalen.

De IJsclub Wierden heeft al een goede stap gezet door een helm (of smartcap) verplicht te stellen voor alle pupillen. Ik zou graag zien dat dit breder wordt getrokken.

Erwin heeft zijn model gepimpt zodat hij perfect past bij de kleding van onze club. Leden die ook zo'n cool kapje willen kunnen zich bij hem melden.

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Euregio schaatsweekend
Euregio schaatsweekend
Euregio schaatsweekend

Vorige artikel

Baankaarten
Baankaarten
Baankaarten