Naar hoofdcontent

HIJC 2e bij Interclubwedstrijd YVG in Groningen

Zaterdagavond 6 januari 2018, stond de interclubwedstrijd van IJsvereniging Groningen op het programma. De schaatsers van HIJC hebben een prima tweede plek weten te bemachtigen.

HIJC 2e bij Interclubwedstrijd YVG in Groningen

Zaterdagavond 6 januari 2018, stond in een vanouds koud Kardinge, de interclubwedstrijd van IJsvereniging Groningen op het programma. Vanwege de koude omstandigheden waardoor het erg moeilijk was goed opgewarmd aan de start te verschijnen vielen de gereden tijden over het algemeen wat tegen. Maar goed, bij een interclubwedstrijd zijn de tijden wat minder van belang, het doel is zo hoog mogelijk te eindigen in de verschillende categorieën.

We beginnen van voor af aan:

Bij de dames junioren C werd de HIJC vertegenwoordigt door Wieke Roemaat. Helaas ging het bij Wieke op de 500m mis in de 2e bocht en ging ze onderuit. Hiermee was haar klassement helaas verspeeld. Op de 1000m heeft Wieke zich erg goed herpakt door op overtuigende wijze deze afstand in haar categorie te winnen!

Luc Brinkcate was de HIJC'er welke ons heeft vertegenwoordigt bij de heren junioren C. Luc  begon met een goede 500m en wist deze lijn op de 1000m goed door te zetten. Dit heeft geresulteerd in een hele mooie 2e plaats in het eindklassement van zijn categorie!

Bij de dames junioren B was het Isa Groenewoud die namens de HIJC heeft meegestreden. Voor Isa was het de eerste wedstrijd in lange tijd waardoor er toch wel lichte spanning te zien was. Met twee keer een goede start was het niet te zien dat het alweer een tijdje terug was. Met twee technisch goed gereden ritten mag Isa terugkijken op een goede wedstrijd.

Bij de heren junioren B reedt Daan Bogchelman mee. Daan beleefde op de 500m een heel goede start maar had helaas een wat lastige wissel op de kruising. Op de 1000m reedt Daan een heel goede race wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een heel mooie 3e plaats in het eindklassement voor de heren junioren B!

Jade Groenewoud, nog maar junior C1, mocht het namens de HIJC opnemen tegen de dames junioren A. We kunnen wel zeggen dat Jade dit heel goed heeft gedaan! Met twee hele goede ritten waarbij ze zich goed kon meten met de andere dames is ze uiteindelijk op een knappe 2e plaats geëindigd!

Nigel Klaver reedt namens de HIJC bij de heren Junioren A. Naar de omstandigheden in Groningen heeft Nigel twee goede ritten gereden waarbij hij op de 500m 4e werd en op de 1500m 3e. Uiteindelijk kwam Nigel net wat tekort voor een 3e plek in het eindklassement van de heren junioren A.

Net als bij de dames junioren A was het erg lastig om bij de dames senioren een dame van de juiste leeftijd af te vaardigen. Emma Wolters, ook nog maar junior C1, was de beroerdste niet heeft de HIJC vertegenwoordigt bij de dames senioren. Net als de rest van de HIJC'ers heeft ook Emma het goed gedaan. Met een heel mooi PR van maar liefst 7 seconden op de 1500m, is Emma niet voor niets naar Groningen afgereisd.

Bij de heren senioren, heb ik uiteindelijk zelf meegedaan namens de HIJC.  Oorspronkelijk was het de bedoeling mee te gaan als coach naar Groningen maar doordat we de heren seniorenplek ook niet gevuld kregen heb ik Bob Groenewoud bereid gevonden de taken van coach op het ijs te vervullen zodat ik zelf maar weer eens een wedstrijdje kon rijden. Hiervoor bedankt Bob!

Ondanks dat mijn tijden me nog niet meevielen en aanwijzingen van mijn coach dat ik "harder" moest, ben ik toch op een mooie 2e plaats bij de heren senioren geëindigd en kan ik voor mezelf tevreden terugkijken op de wedstrijd.

Als Trainer van de opleidingsgroep kan ik helemaal tevreden terugkijken. Met een zeer jonge ploeg grotendeels gevormd door leden van de opleidingsgroep ben ik heel blij met het behaalde eindresultaat. Namelijk een 2e plaats voor de Hengelose IJsclub op de interclub van YVG!!

Jelle Bok

  • Aantal weergaven (1541)
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Scholenploegenachtervolging 2018
Scholenploegenachtervolging 2018
Scholenploegenachtervolging 2018

Vorige artikel

Gezocht:Vrijwilligers Special Olympics Shorttrack Event 17 februari
Gezocht:Vrijwilligers Special Olympics Shorttrack Event 17 februari
Gezocht:Vrijwilligers Special Olympics Shorttrack Event 17 februari

x