Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

HIJC vierde bij het Stedentoernooi

Zaterdag 12 maart werd het Stedentoernooi voor de 40ste keer georganiseerd. De Hengelose IJsclub is dit jaar vierde geworden.

HIJC vierde bij het Stedentoernooi

Het was weer een mooie editie van het toernooi dat zich als enige een echt allround toernooi kan noemen met een fantastische afwisseling van langebaan wedstrijden, estafette, teamsprint, massa-start en afvalkoers.

’s Ochtends vroeg om 8.15 uur werd het 40ste stedentoernooi gestart met de 500m, waar Jade Groenewoud, Bas Kromhout-van der Meer, Tessa Huttenhuis en Jorrit Extercatte voor de HIJC om de punten streden. Coach voor de HIJC was Henk de Vries, die al jaren de vaste coach is voor deze wedstrijd.

Daarna gingen Bas Huttenhuis, Ella Groenewoud, Maud Jongman, Roos ten Dolle, Stijn van der Ham en Jasper Lammerink van start op de estafette. Dit is een onderdeel met erg veel spektakel omdat het stokje precies binnen een aantal pionnen doorgegeven moet worden en er door veel schaatsers halsbrekende toeren worden uitgehaald om dit ook te laten gebeuren zonder diskwalificatie. De HIJC had er flink de vaart in maar door een gevallen stokje moest er even gas teruggenomen worden.

Bij de massastart (Jade Groenewoud, Bas Huttenhuis, Laurens Achterkamp en Tessa Huttenhuis) werd er in meerdere omlopen gestart en kon je als je bij de snelste drie van jouw omloop was door naar de grote finale. Bas Huttenhuis (2e) en Laurens Achterkamp (3e) reden zich hier naar een podiumplek.

De HIJC werd bij de teamsprint vertegenwoordigd door Maud Jongman, Stijn van der Ham en Ruben Blenk. De sprint ging over drie ronden waarbij na ieder rondje steeds de eerste van het team zich laat afvallen.

Ruben Blenk ging daarna van start in de 400m vliegende ronde. Hierbij vloog hij zo hard dat hij na de finish ten val kwam en van de baan schoof, waarbij zijn schouder uit de kom schoot. Hij mocht zijn derde plek in het klassement met een arm in een mitella ophalen.

Als afsluiter waren de marathonners Laurens Achterkamp, Jasper Lammerink en Jorrit Extercatte onze afvaardiging bij de afvalkoers. Het is de bedoeling om ieder rondje niet als laatste over de finish te komen want dan moest je de race verlaten. Hier was ons drietal zeer goed in en ze haalden hierdoor zoveel punten dat ze als eersten eindigden.

Na het toernooi werd er in stijl afscheid genomen van Willy Klunder die 37 jaar alles rondom de wedstrijden op de ijsbaan in Deventer regelde. Ze werd in een arrenslee rondgereden met haar kleinkinderen. Willy, ook namens de HIJC bedankt voor alle jaren inzet voor de schaatssport!

In het totaalklassement is de Hengelose IJsclub geëindigd op de vierde plek.

Het klassement staat hier.

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Verslag van Maartje Ellenkamp over de Special Olympics
Verslag van Maartje Ellenkamp over de Special Olympics
Verslag van Maartje Ellenkamp over de Special Olympics

Vorige artikel

Succesvolle deelname G-schaatsers aan Special Olympics
Succesvolle deelname G-schaatsers aan Special Olympics
Succesvolle deelname G-schaatsers aan Special Olympics