Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Kennismaken

In deze rubriek stellen steeds twee leden zich voor. Deze keer zijn dit: Jochem Vlutters en Maike Grootenhaar. Beiden beantwoorden dezelfde vragen, behalve de openingsvraag, die is iedere keer nieuw!

Kennismaken

-Naam  / leeftijd         
Jochem Vlutters: 15 jaar

Maike Grootenhaar: 23 alweer…

-Openingsvraag aan Jochem: Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan schaatsen?
Er was een keer bij de Hengelose ijsclub een skeelerclinic. Ik skeelerde toen nog niet zo vaak en ik vond het leuk om daaraan mee te doen. Na de skeeler periode, vroeg de Hengelose IJsclub of ik ook zou willen schaatsen en dat wilde ik.

-Openingsvraag aan Maike: Maike, je bent een erg sportief en fanatiek persoon. Als je opeens heel goed zou kunnen zijn in een sport, naast schaatsen, welke sport zou dat dan zijn?
Ik en goed in een sport… dat moeten we nog een keertje tegenkomen. Maar als ik mocht kiezen dan zou dat snowboarden zijn (en dan natuurlijk met alle coole tricks die erbij horen). Ik vind zelf dat ik al aardig op weg ben met mijn halvedraai, kuche kuche.

-Sinds wanneer ben je lid?
Jochem: Ik ben begonnen bij de Hengelose IJsclub in 2013.
Maike: Ik ben lid sinds 2005.

-Wanneer train je en van wie krijg je training?(Wie geef je training?)
Jochem: Nu train ik nog op de maandag en de vrijdag normaal in de winter maandag, woensdag en de vrijdag. Ik krijg training van Jelle, Raymond, Jan Anne, Marthijs en Patrick. In het voorjaar en de zomer fietsen we en gaan skeeleren en hard lopen.

Maike: Ik schaats op de zaterdagochtend nog met de snelle recreanten onder leiding van Wim Verkerke. In de zomer doe ik af en toe mee met skeeleren/crossfit bij Bart Jongman. En ik fiets bij de “gezelligste van de HIJC” fietsgroep bij Ronald Hoog Antink.

-Schaats je ook wedstrijden? Zo ja, wat is je favoriete afstand?
Jochem: Ik rijd ook wedstrijden, mijn favoriete afstand is de 500 meter.

Maike: De tijd van het wedstrijdschaatsen zit er op, maar ik doe nog trots mee aan de clubwedstrijden. Mijn favoriete wedstrijd is en blijft de wintertriatlon.  

-Welke topschaatser bewonder jij en waarom hij/zij?
Jochem: Ik heb eigenlijk geen favoriete topschaatser, maar wel de Nederlandse topschaatsers. Dat vind ik altijd mooi om naar te kijken.

Maike: Shani Davis. Ik ben altijd jaloers geweest op de bochten die hij kan rijden. Maar daarnaast heeft hij ook een hele mooie houding, voorál als hij klaar is met zijn race 😉.  

-Wat vind je leuk om te doen in een training?
Jochem: Sprintjes, maar niet te vaak. En de Steigerung training vind ik heel leuk.

Maike: Ik vond 8-tjes rijden op de binnenbaan altijd het leukst; veel werken aan je bochttechniek met daarnaast superveel chaos waarbij je probeert niet tegen elkaar aan te botsen.

-Wat is je favoriete zomeractiviteit bij de Hengelose IJsclub?
Jochem: Bij de pupillen vond ik het kamp heel leuk. Nu ging alles nog niet door, dat komt door de Corona. Wel hebben we een trainingsweekend gedaan, dat vond ik heel leuk.

Maike: Skeeleren vindt ik het allerleukste om te doen, maar de fietstochten die we zo af en toe maken in Tecklenburg en Altastenberg vind ik ook prachtig.

-Wat is je mooiste herinnering aan de Hengelose IJsclub?
Jochem: De mooiste herinnering van de Hengelose IJsclub is dat ik bij de 100 meter onder de 15 seconde heb gereden. Daar was ik heel blij mee.

Maike: De schaatstrainingskampen in Erfurt. Dit waren niet alleen de meest gezellige momenten, maar ook zal me altijd bijblijven dat ik tegen Antoinette de Jong en Melissa Wijfje heb mogen schaatsen. Maar die was ik na 2 meter alweer kwijt.

-Door welke gouden tip ging je vooruit met het schaatsen? Wie gaf je die tip?
Jochem: Dat iemand zei dat je in het begin op de houtjes moet.

Maike: De tips die me veel hebben geholpen waren het naar voren plaatsen van mijn schaatsen van Ellie Scholten, en het “Tanzen auf dem eis” van Jürgen Waltes. De tip die ik het meeste gehoord heb is dat ik wat peper in mijn reet moest stoppen voor een wedstrijd…

-Wat vind je het mooiste aan de Hengelose IJsclub?
Jochem: Ik vind aan de Hengelose IJsclub de clubkampioenschappen heel leuk.

Maike: De gezelligheid vindt ik het leukst, vooral als alle leeftijden bij elkaar komen (zoals laatst op het buitenijs: prachtig!). Maar ook dat er nog zoveel opties zijn om door te blijven trainen na de wedstrijdgroep als je dat wilt.

-Aan wie geef je de beurt door? Waarom aan die persoon?
Jochem: Ik geef de beurt door aan Tom Kuipers, omdat ik bij de pupillen altijd met hem schaatste en ik benieuwd ben naar zijn antwoorden.

Maike: Ik geef de beurt aan Ellie Scholten. Ik wordt altijd vrolijk van haar, dus dat gun ik de rest die dit leest ook.

-Welke openingsvraag zou je aan die persoon willen stellen?
Jochem aan Tom: Heb je in de Coronatijd nog iets nieuws gedaan, wat je zonder de Corona niet had gedaan of waar je nu ineens tijd voor had?

Maike aan Ellie: Als je training kon krijgen van een beroemde trainer, wie zou dat dan zijn?
 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Skeelertraining voor pupillen begint weer!
Skeelertraining voor pupillen begint weer!
Skeelertraining voor pupillen begint weer!

Vorige artikel

Jaarvergadering
Jaarvergadering
Jaarvergadering