Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Mart Polman en Sem Bol op het NK marathon pupillen

Op de Ireen Wust ijsbaan werd op 19-2 het NK marathon pupillen verreden. Mart Polman en Sem Bol reden mee en Robin maakte daar een leuk verslag van.

Mart Polman

Wat een ervaring, Mart's eerste NK Marathon. Er werden twee halve finales (lees voorrondes) gereden, waarna de besten doorgingen naar de A-finale en de rest naar de B-finale. Maar om door te gaan naar die A-finale moest er eerst flink gestreden worden. 9 rondes tempo rijden valt nog niet mee als je dit nog niet vaker hebt gedaan.

De race werd gestart alsof het een 500 meter was! Voluit sprintend ging het peloton van start. Mart begon achteraan in de groep en wist zich langzamerhand naar voren op te werken. Hij reed met twee anderen op positie 11 - 13. De eerste 10 gaan door en waren te ver weg. Totdat de speaker ineens omriep dat de eerste 12 doorgingen naar de A-finale....

Mart werd ijskoud bedankt voor bewezen diensten en de twee die rondenlang geen kopwerk wilden doen en Mart al het zware werk lieten opknappen, spurtten er vandoor en lieten Mart op de ondankbare 13e plek achter.

Kortom, Mart werd veroordeeld tot de B-finale. Er moesten ook weer 9 ronden worden geschaatst. Hierin deden er uiteindelijk (door afmeldingen) maar 5 mee. Mart eindigde in deze wedstrijd als derde.

Vanaf de kant was het duidelijk te zien dat het niveauverschil wel erg groot was binnen het peloton. Er reden jongens tussen die overduidelijk al tot de een of andere wedstrijdgroep / selectiegroep behoren en jongens die dit (nog) niet doen. Misschien reed er hier vanmiddag wel een toekomstige topper tussen? De toekomst zal het leren. Mart is in ieder geval een prachtige ervaring rijker maar zeker geen illusie armer. Op naar de volgende wedstrijd!

Sem Bol

Helaas had Sem last van een flinke valpartij en moest hij een bezoekje brengen aan de EHBO. Ondanks dat is hij doorgegaan naar de B-finale voor de pupillen B en heeft hij die uitgereden!

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.