Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

'Onze' Jade gaat schaatsen bij Team IKO

Ik ben Jade. Sinds mijn pupillentijd ben ik lid van de HIJC en heb ik onder andere in de wedstrijdgroep bij Jelle geschaatst. Afgelopen 2 seizoenen heb ik geschaatst bij TalentNED en komend seizoen ga ik de overstap maken naar IKO. Naar aanleiding van deze stap heeft Marike mij gevraagd om hier een stukje over te schrijven.

'Onze' Jade gaat schaatsen bij Team IKO

Op dit moment zit in mijn nieuwe kamertje in Heerenveen en ben ik net terug van een paar dagen Stockholm met mijn zussen. Dit is het moment om nog lekker te genieten van een vakantie, want over een paar weken begint het nieuwe seizoen weer volop. En begin ik aan mijn eerste seizoen bij schaatsteam IKO!

Afgelopen twee jaar heb ik met heel veel plezier bij TalentNED in Enschede geschaatst. TalentNED is een ploeg waarbij ze jonge sporters in hun laatste jaren als junior leren om te leven en trainen als topsporter en proberen ze de sporters zo goed mogelijk voor te bereiden voor de stap naar een topteam.

Het is naar mijn mening dan ook een hele belangrijke stap voor junioren en door TalentNED ben ik denk ik zeker klaar voor mijn tijd tussen de senioren. Ik wist dan ook zeker dat ik na afgelopen seizoen heel graag een volgende stap wilde maken richting een topteam.

Als laatste jaar junior had ik alleen geen idee hoe dit allemaal gaat en er kwamen allerlei nieuwe dingen op mij af. Want hoe ga je gesprekken met teams aan, hoe zit het met contracten en het vinden van een kamer? Ik heb van deze periode best veel geleerd, want het zijn toch zaken waar je nog niet eerder mee te maken hebt gehad. Je moet kritisch nadenken wat de opties zijn en bij welke optie je het beste gevoel hebt.

Ik vond het ook een hele spannende periode. Je leeft best wel een aantal weken in spanning. Ik wist zeker dat ik graag naar topteam wilde, maar dan moet er ook een  plekje zijn in een team. Een team heeft een beperkt aantal plekken. Ze mogen maar uit 14 rijders bestaan. Gelukkig hadden ze bij IKO een plek voor mij en is dit denk ik ook echt een hele goede plek. Over het gesprek met IKO was ik heel enthousiast. Ze hebben een persoonlijke aanpak, waarbij je samen met de trainers en begeleiders kijkt wat voor jou het beste werkt.

Wat ik ook heel belangrijk vond is welke rijders er verder in het team zitten. Bij IKO hebben we straks denk ik een hele sterke allround dames trein met Robin Groot en Joy Beune. Ik kijk echt uit om te leren van het team.

Vanaf 1 mei beginnen we met de centrale trainingen vanuit Heerenveen. Ik moest dus ook opzoek naar een kamer. Gelukkig wonen er in Heerenveen veel schaatsers. Zoals je in Groningen of Utrecht studentenhuizen hebt, heb je dat in Heerenveen met schaatsers. Je moet een beetje geluk hebben of er iets vrij komt. Maar gelukkig stond er vlak bij Thialf een kamer leeg in een huis met 3 andere schaatsers. Schaatsers uit verschillende ploegen wonen bij elkaar. Dit vind ik ook heel erg leuk, want zo leer je ook weer anderen kennen.

Ik heb samen met mijn ouders mijn spullen uit mijn kamer bij TalentNED verhuisd naar mijn nieuwe kamer in Heerenveen en er echt een fijn plekje van gemaakt om hier te kunnen wonen. Ik kijk heel erg uit naar het nieuwe seizoen en de nieuwe ploeg. En ik ben helemaal klaar om straks te kunnen beginnen bij schaatsteam IKO

Foto: Team IKO (https://teamiko.nl/team/)

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Lasse's ervaring in de beloftendivisie
Lasse's ervaring in de beloftendivisie
Lasse's ervaring in de beloftendivisie

Vorige artikel

HIJCers rijden lange afstanden wedstrijd en passen clubrecords aan
HIJCers rijden lange afstanden wedstrijd en passen clubrecords aan
HIJCers rijden lange afstanden wedstrijd en passen clubrecords aan