Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Op naar de nationale spelen 2022 in Twente

Zo nu en dan plaatsen we op de site en social media iets over de activiteiten van Maartje Ellenkamp voor de Nationale spelen van 2022 in Twente, maar wat doet ze dan precies?

Op naar de nationale spelen 2022 in Twente

Zoals de meesten van ons wel weten hebben we een G-team bij de Hengelose IJsclub, dit zijn mensen met een beperking die het leuk vinden om te schaatsen en skeeleren. Maartje Ellenkamp is één van hen en zij doet niet alleen aan schaatsen en skeeleren maar ook aan racerunnen!

Mensen met een beperken kennen hun eigen ‘olympische spelen’ namelijk de Special Olympics. Iedere 2 jaar worden er ergens in Nederland nationale spelen gehouden, waar deze spelen zijn hangt af van welke gemeente zich aanbiedt. In 2022 zijn de nationale spelen in Twente. Dit houdt in dat alle sporters naar Twente komen en daar laten zien wat ze kunnen waarbij het motto is ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’.

En als je zo’n groot evenement organiseert heb je natuurlijk ambassadeurs nodig. Maartje is één van die ambassadeurs, bij de Special Olympics noemen we dat een athlete leader. Een taak van Maartje is om mensen te vertellen over de nationale spelen in Twente, dat doet ze uiteraard niet zomaar op de bonnefooi, daar zit een professioneel team achter. Zo gaat Maartje mee naar het ROC van Twente om daar de studenten te vertellen over wat de Special Olymics zijn, geeft ze interviews, is ze aanwezig bij de aftrap van Create tomorrow met Mark Tuitert en gisteren werden er dan 2 vrachtwagens van Müller uit Holten gepresenteerd waar Maartje levensgroot op staat. Als dat geen goede reclame is!

De vrachtwagens zijn op een speciaal moment gepresenteerd, namelijk precies 1 jaar voordat de Nationale spelen zullen starten, want 10 juni 2022 is het dan zo ver! In het FBK stadion zal de vlam binnen gebracht worden en zal de eed afgelegd worden. Daarna kunnen de atleten in de verschillende Twentse steden laten zien van ze kunnen. Maartje zal uitkomen bij het skeeleren én bij het racerunnen.

Mocht je meer willen weten over de Nationale Spelen 2022 in Twente: https://specialolympics2022.nl/
Vind je het leuk vinden om Maartje te volgen op Insta: @maartjeellenkamp

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

De vlag is binnen!
De vlag is binnen!

Vorige artikel

Algemene ledenvergadering 5 juli 20u
Algemene ledenvergadering 5 juli 20u
Algemene ledenvergadering 5 juli 20u