Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Samenwerking HIJC - C.T. Storkcollege

Vanaf 26 oktober gaat het C.T. Storkcollege overdag gebruik maken van ons clubgebouw voor het project "De Buitenklas". Een mooie samenwerking met welkome inkomsten voor HIJC.
 

Samenwerking HIJC - C.T. Storkcollege

In het project "de Buitenklas" wil het C.T. Storkcollege een aantal leerlingen in een niet-schoolse omgeving onderwijs geven. De keuze is daarbij gevallen op ons clubgebouw aan de van Alphenstraat vanwege de gezellige uitstraling en rustige omgeving.

Ongeveer 6 leerlingen komen vanaf 26 oktober in het clubgebouw lessen volgen. Er zijn 2 begeleiders van school aanwezig. 

Het is ook de bedoeling dat de leerlingen een aantal buitenactiviteiten gaan doen en daarbij wordt onder meer gedacht aan samenwerking met ons klusteam. Het lijkt de school een geweldige ervaring voor de leerlingen als ze zouden kunnen helpen bij een natuurijsperiode.

Wij vinden dit een mooie kans om onze accomodatie beter te gebruiken voor een prima doel. We werken daarbij samen met onze "buren" wat wij een goede zaak vinden en er staan welkome inkomsten voor de club tegenover.

Wat gaan onze leden hiervan merken?

  • Er wordt overdag gebruik gemaakt van ons clubgebouw.
  • Er wordt binnen een rooster opgehangen wanneer de lessen zijn. 
  • Er komt een kast in het clubgebouw waar wat schoolspullen in bewaard worden.
  • Verenigingsactiviteiten zoals sporten en klussen kunnen gewoon doorgaan. Het is geen bezwaar als onder de lesuren mensen van de club aanwezig zijn. Het uitgangspunt is dat we in overleg zorgen dat de partijen geen last van elkaar hebben.
  • Er zijn sloten geplaatst op de bestuurskamer en het materialenhok. Vandaar dat alle "sleuteleigenaren" hun sleutel van het clubgebouw moeten omruilen.
  • Er komt een internetverbinding met Wifi in het clubgebouw.
  • De kantine en toiletten worden wekelijks schoongemaakt.
  • Er wordt door het C.T. Storkcollege huur betaald die helemaal ten goede aan de Hengelose IJsclub komt.

Het project loopt aan de kant van het C.T. Storkcollege in elk geval voor 2 jaar. We hebben de huurafspraken voor een jaar gemaakt met de mogelijkheid tot een jaar verlenging.

Alle partijen hopen dat dit het begin is van een prettige en langdurige samenwerking.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het secretariaat (secreatariaat@hijc.nl)

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Alternatieve recreantentraining op zondagochtend
Alternatieve recreantentraining op zondagochtend
Alternatieve recreantentraining op zondagochtend

Vorige artikel

Er kan weer geschaatst worden!
Er kan weer geschaatst worden!
Er kan weer geschaatst worden!