Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Theo de Wals trofee 2016: 6e plaats voor de pupillen van HIJC

Zaterdag 16 januari is voor de 21 ste keer de Theo de Wals Trofee gereden. Deze wordt jaarlijks georganiseerd door SIJE als eerbetoon aan de in november 1995 overleden schaatstrainer. Er deden 16 verenigingen mee uit het hele land. De Hengelose IJsclub deed mee met een delegatie van 8 snelle pupillen en behaalde een 6e plaats in het klassement.

Theo de Wals trofee 2016

Als eerste was Margot Polman aan de beurt. Deze felle dame reed een prima 100 meter en reed op de 300 meter een nieuw PR. Haar prestatie was goed voor een derde plaats.

Vervolgens kwam Rens Gosselink aan de start. Zijn specialiteit is een supersnelle start waarmee hij op de 100 meter zijn PR met een halve seconde verbeterde. Op de 300 meter had Rens een buitenbocht, wat naturlijk lastig is voor een pupil die alleen op de binnenbaan traint. Toch een snelle tijd gereden en weer een nieuw PR waarmee Rens derde werd in zijn categorie.

Jildou van Felius heeft juist iets meer tijd nodig om op volle snelheid te raken. Ze reed een prima tijd op de 100 meter, in de buurt van haar PR en op de 300 meter verbeterde ze haar beste tijd maarliefst met anderhalve seconde.

Roan Lammertink was ook goed op dreef. Op zowel de 100 als de 300 meter een verbetering van zijn PR. Prima gereden!

Op de 500 meter startte als eerste Jade Groenewoud. Met haar mooie diepe houding reed ze weer een stukje van haar PR af. Op de 300 meter een prima tijd in de buurt van haar PR.

Voor de jongens pupillen B kwam Niels de Jong aan de start. Deze enthousiaste rijder oefende nog flink op de start tijdens het inrijden en dat betaalde zich uit. Hij richtte zich helemaal op het bijhouden van de tegenstander en wist deze op het laatst zelfs nog in te halen. Mooi 3 seconden van zijn PR afgereden. En ook op de 300 meter heeft Niels zijn PR verbeterd. 

Voor de pupillen A kwam bij de dames Amee Hollanders aan de start. Deze supersnelle dame maakte op de 500 meter een misslag waardoor ze ook even twijfelde bij het wisselmoment. Daardoor kwam ze niet in de buurt van haar PR, maar ze haalde toch de snelste tijd op die afstand. Op de 1000 meter haalde ze revanche en reed een prachtige tijd vlakbij haar PR. Haar prestatie was goed voor een eerste plaats in deze categorie.

Tot slot was bij de jongens Bas Huttenhuis aan de beurt. Deze flitsend snelle kerel moest het opnemen tegen echte toppers in zijn leeftijdsklasse en weerde zich kranig met een nieuw PR op de 500 meter. Aan het eind van de wedstrijd (altijd lastig als je na bijna 3 uur nog aan de start moet) reed bas nog een prachtige 1000 meter waarbij hij de laatste ronde heel diep moest gaan en bijna 2,5 seconden van zijn PR af reed.

Het was een leuke wedstrijd en een waar genoegen om zo'n enthousiaste groep kinderen te coachen. Iederen heeft supergoed gereden, het regende PR's. 

Tot ziens op de ijsbaan.
Bob Groenewoud

Alle uitslagen vindt u hier: http://sije.nl/theo-de-wals-trofee-2016/ 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Woensdag schaatsen op natuurijs?
Woensdag schaatsen op natuurijs?
Woensdag schaatsen op natuurijs?

Vorige artikel

Vrijwilligers voor schaatsverhuur natuurijsbaan
Vrijwilligers voor schaatsverhuur natuurijsbaan
Vrijwilligers voor schaatsverhuur natuurijsbaan