Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Zonnig begin van de lente verzacht abrupt einde schaatswinter

Na een zeer onverwachts einde van het schaatsseizoen schijnt de zon bij menigeen de woonkamer binnen, waarmee de lentekriebels naar boven komen en onze stalen rossen onder het stof vandaan komen.

Zonnig begin van de lente verzacht abrupt einde schaatswinter

Sinds November hebben jullie niets meer gehoord van de marathonners dus voordat we te ver op de zaken vooruit lopen, een kleine terugblik op het afgelopen seizoen. Jasper vertelde over de goede start bij vrijwel iedereen. Deze start werd doorgezet met uiteindelijk een paar welverdiende resultaten. Zo hebben we dit jaar een heuse kampioen in ons midden.

Bas werd namelijk eerste bij de NO2. Gedurende het hele seizoen was er sprake van een verhitte strijd met Jorick. Deze twee kemphanen reden niet als team maar als concurrenten. Achteraf had dit, gelukkig, geen effect op de einduitslag want de uiteindelijke nummer twee was dan ook Jorick. Beide mannen zullen promoveren naar de NO1. Gefeliciteerd!

Ook bij de Leisure World wist de HIJC een podiumplek bij de C2 te bemachtigen. Door het seizoen heen werd onze ex-kopman sterker er sterker, waarmee hij ,met een overwinning in de laatste westrijd, plaats mocht nemen op de tweede trede. Ook Patrick gefeliciteerd met deze mooi prestatie!

Als laatste is Mart met zijn ploeg Bouwselect eerste geworden in het ploegenklassement van de KPN Cup. Daarnaast heeft hij tijdens de natuurijsperiode een paar hele mooie uitslagen gereden!

Nu we het verrassende einde, zonder wintertriatlon en stedentoernooi, hebben verwerkt, kunnen de voorbereidingen op het nieuwe seizoen van start gaan. Daarmee mogen de skeelers, de fiets maar ook de hardloopschoenen weer tevoorschijn komen en kunnen we rustig een begin maken met het opbouwen van conditie. De zon lokt je naar buiten in deze tijden; het is prachtig weer voor een paar eerste rustige individuele trainingen. Met een straffe voorjaarswind moet je bij de fietsritten zo nu en dan flink aanpoten, maar de zon maakt alles goed!

Voor een aantal marathonners staat er begin Juni een grote tocht aan te komen, te weten; Les Trois Ballon. Maar liefst 210 kilometers met een “kleine” 4500 hoogtemeters, aankomst op Les planches des belles filles. Het is nog maar de vraag of deze door kan gaan. Mocht deze onverhoopt toch door gaan, kun je maar beter met veel fietskilometers in de benen aan de start staan.

Namens alle marathonners wensen wij iedereen het beste in deze tijd en dat we allemaal gezond het, voor iedereen verschillende, “normale” leven mogen en kunnen hervatten.

Jorrit Extercatte

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.