Naar hoofdcontent

Overkomer

De jongeren recreantengroep

Boe!
Wij willen ons even voorstellen. Wij zijn de jongeren recreantengroep van de HIJC. Ook wel bekend als “de gezelligste van HIJC”.
Ons groepje bestaat momenteel uit 9 mensen en onze trainer Ronald Hoog Antink.

De jongeren recreantengroep

Deze 9 mensen zijn erg verschillend zowel in leeftijd als interesses. Zo hebben we bijvoorbeeld twee persoonlijke EHBO’ers, een dronepiloot en een frisbeekampioen in ons midden. De jongste fietser is 16 en de oudste is 21. Bij ons is het altijd gezellig en er is altijd tijd voor een grapje. Oh ja, nog even over Ronald; we mochten hem niet beledigen in dit stukje. We gaan hem dus geen oude vent noemen, of een trage slak, maar wel de oudste en fanatiekste deelnemer.

Onze training start zondagochtend om 9:30. De beginplek verschilt tussen Chinatuin, de ballen en de parkeerplaats van de McDonalds. Hoelang en waarheen we fietsen hangt af van wat iedereen wil (en waar iedereen tijd voor heeft). Meestal bedenkt Ronald een leuke ‘tour de boer’, dwars door het Twentse landschap. Af en toe spreken we van tevoren af om bijvoorbeeld naar de wielerbaan (bij het Hulsbeek) te gaan, of een langere tocht te gaan doen. Ook doen we soms behendigheidstraining: bidons oppakken terwijl je fietst, zonder handen door bochten fietsen of zo langzaam mogelijk fietsen.

Bij onze training draait het echt om plezier. Wil je iets liever niet doen, of durf je dit niet, geen schande: gewoon niet doen. Safety first en fun voorop!

Omdat Ronald eerder wedstrijdgroepen heeft getraind, en een aantal mensen uit de groep ook uit de wedstrijdgroepen hierheen zijn gekomen hebben we natuurlijk ook tradities van de wedstrijdgroepen overgenomen, zoals het eten van ijsjes op warme dagen, eten van ‘Apfelkuchen’ bij een lange tocht, of het sprinten naar plaatsnaambordjes.

Binnenkort hebben wij ook een bandenplak avond waarbij de vrouw van Ronald haar heerlijke Kuchen gaat bakken.

Nogmaals; we zijn heel gezellig, maar er kan meer gezelligheid bij. Hopelijk tot gauw! Doei!

Groetjes,
Folkert Hoogenraad en Maike Grootenhaar (de feestcommissie)
 

Wil je meer info over de jongeren recreantengroep neem dan contact op met Ronald Hoog Antink: ronald@hoogantink.eu

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de voorzitter...
Van de voorzitter...

Vorige artikel

Clinic Jorien Voorhuis
Clinic Jorien Voorhuis
Clinic Jorien Voorhuis