Naar hoofdcontent

Overkomer

Nieuws van de pupco

Inmiddels zijn we alweer in de tweede maand van 2023 beland. Het schaatsseizoen gaat snel voorbij, net zoals onze pupillen als je ze ziet schaatsen 😉 Super dat er met zoveel plezier en fanatisme wordt getraind!

Nieuws van de pupco

Ook bij de wedstrijden staan er dit seizoen telkens veel van onze pupillen op het ijs. Op onze thuisbaan in Enschede, maar ook op andere plekken in het Land (interclubs Amsterdam, Groningen, Deventer etc.) wordt er gestreden voor PR’s, Seasons Best’s en soms zelfs podiumplekken. Naast langebaanwedstrijden worden er ook marathons en nieuwe onderdelen zoals de packstart en afvalrace uitgeprobeerd en uitgereden, gaaf! Sem Bol mocht bij de pupillen A zelfs deelnemen aan het NK Jeugd Marathon in Groningen. Dat werd een spannende wedstrijd waarin het tempo hoog lag. Sem heeft alle rondes knap volbracht!

Het clubkampioenschap op 11 februari was tot nu toe toch wel het hoogtepunt van dit seizoen. Alle verschillende groepen van onze club kwamen samen voor deze wedstrijd: alle disciplines door elkaar, van jong tot ouder en soms zelfs vaders en kinderen op één startlijst. Een moment waarbij het ineens weer opvalt hoe snel de pupillen groeien, in lengte, kracht en techniek. Voor sommigen was dit een eerste ervaring met het rijden van een schaatswedstrijd, zoals voor ons jongste lid Puck, die in de schaats-sporen van haar grote zus treedt. Stuk voor stuk toppers. Het was heel mooi om te zien hoe iedereen elkaar opzocht en aanmoedigde. Dank aan alle trainers voor het begeleiden van onze jeugd tijdens de (soms toch wel spannende) wedstrijden.Rustig aan gaan we weer uitkijken naar een nieuwe sportieve zomer. Gelukkig liggen er nog een paar weken met ijs op ons te wachten, met als traditionele afsluiter de Winter Triatlon op 11 maart. Ook hierbij gaan we elkaar weer volle bak aanmoedigen.
Ik hoop dat iedereen nog goed van de laatste schaatsweken zal genieten 😊

Iris

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Even voorstellen: Juliette Bos
Even voorstellen: Juliette Bos
Even voorstellen: Juliette Bos

Vorige artikel

Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers