Naar hoofdcontent

Overkomer

RaceRunning Hengelooo

Eindelijk kleurde Zweden qua coronamaatregelen half augustus ook geel. Dus konden Sven en Pernilla Hanssen van WISP afreizen naar Nederland om voor meerdere verenigingen RaceRunners af te leveren.

RaceRunning Hengelooo

Henk en Gerlinda gingen samen met de familie Stokkingreef met 2 bussen naar Assen om alles op te halen.
Hierdoor kunnen nieuwe belangstellenden komen proefdraaien en de eerste proefles is inmiddels ingepland. We hebben nog ruimte, dus mocht je iemand kennen die qua lopen/sporten een beperking heeft, wijs deze dan eens op RaceRunning Hengelooo.

Michel steelt op Facebook de show met zijn eigen WISP of zoals hij zelf zegt zijn nieuwe Mercedes. Zijn geduld is vanaf april behoorlijk op de proef gesteld. Maar eindelijk kan hij nu thuis en op de baan trainen. Hij krijgt zoveel reacties dat hij ze niet eens allemaal kan beantwoorden.

Bij de zaterdagtraining hebben we een nieuw lid mogen verwelkomen. Geeske we vinden het erg leuk dat jij onze groep komt versterken en we hopen dat jij het super naar je zin hebt bij ons.

Herman heeft als trainer op maandag versterking gekregen van Jolanda. Zij heeft flink wat ervaring, is bloedfanatiek en laat ons flink zweten. Samen zorgen ze voor mooie, afwisselende trainingen en boekt ieder voor zich vooruitgang op het gebied van conditie, spierkracht en snelheid.

Aniek is helaas even een paar weken uit de running, maar we hopen dat zij gauw weer kan aansluiten.

Inmiddels is de container door een aantal mensen mooi groen geschilderd waardoor hij minder storend is voor de omwonenden.

Afgelopen zaterdag was er een landelijke RaceRunning inspiratie dag in Amersfoort. We hebben daar informatie gekregen over het organiseren van wedstrijden, classificatiesysteem, trainingstips en de ontwikkeling van nieuwe type racerunners.  Mooi om te melden dat er inmiddels ook in Oldenzaal druk gewerkt wordt aan een nieuw type racerunner en deze persoon als ouder van een jeugdlid al bekend is met de Hengelose IJsclub.

We konden ook brainstormen met andere vereniging over het opzetten van regionale competities. Daar was vorig jaar met verenigingen uit Noord-Nederland een begin mee gemaakt, maar door corona moesten de tweede en derde wedstrijd al geschrapt worden. Voor 10 oktober staat er nog een regionale wedstrijd gepland waar drie van onze leden aan mee gaan doen. Volgend seizoen hopen we dat de afvaardiging vanuit onze vereniging wat groter is.

Over wedstrijden gesproken. Op 20 september staat het ONK-para atletiek in Tilburg op de kalender. Ook daar staan twee van onze RaceRunners aan de start. Er staat een meerkamp over 60, 200 en 400 meter op het programma.

Gerlinda Huizing

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers

Vorige artikel

SPONSORS IN BEELD: JANSEN CHROOM
SPONSORS IN BEELD: JANSEN CHROOM
SPONSORS IN BEELD: JANSEN CHROOM