Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de redactie

Terwijl het schaatsen zelf al een tijdje on hold staat, er dus op ijs-gebied niets gebeurt (behalve de ijstaart met Kerst...), vragen wij ons af of het zinvol is om kopij op te vragen voor de verschillende rubrieken van de Overkomer. We kenden deze regel nog niet maar het publiceren van de Overkomer gaat klaarblijkelijk áltijd door! Fijn, dat scheelt getwijfel van onze kant en nadat we de verzoeken voor 'stukje' hadden uitgezet kwam er inderdaad verrassend snel en ruim voldoende materiaal binnen om een mooi gevulde januari-Overkomer te publiceren.  

 

Het zal zijn omdat er weliswaar minder sportactiviteiten plaatsvinden er nu meer tijd is om een mooi stukje tekst in elkaar te zetten maar dat is slechts giswerk. Het is logischer om aan te nemen dat we ons begeven in een groep mensen die binnen de club al veel hebben meegemaakt, dus verhalen genoeg. We hopen natuurlijk dat er weer gauw geschaatst kan worden en we actuele belevenissen kunnen delen op deze site of in de Overkomer. Mocht je je echter nu al een mooi verhaal uit het verleden herinneren die je graag deelt, aarzel dan niet om deze ons toe te sturen. Dit mogen dus recente maar ook oudere verhalen zijn. 

Oude verhalen zijn doorgaans een feest om naar te luisteren, zo bleek ook tijdens de online Elfstedentocht van donderdag 14 januari door Jurryt van de Vooren (sporthistoricus). Volgens ons (webmasters) en volgens de Zoom-chat uitsluitend positieve reacties. 11 mooie verhalen uit het verleden van de elfstedentocht. Eén bleek overigens erg actueel, namelijk het verhaal over de vrouwelijke winnaars (of beter; "snelste vrouwelijke rijdsters"). Op 18 januari werd bij de Talkshow 'M' door de voorzitter van de elfstedentocht Wiebe Wieling met terugwerkende kracht een prijs en (in dit geval) elfstedenvaas overhandigt aan de snelste vrouwelijke rijdsters van de laatste 3 tochten. Daarnaast worden bij het elfstedenmomument alle namen van alle snelste rijdsters van alle tochten (sinds 1911) bijgezet. Terecht!

Een mooi verhaal over mooie verhalen...

Op naar nieuwe herinneringen en verhalen, wie weet dit seizoen nog vanaf het ijs..., hou vol, blijf sportief, blijf gezond! 

Webmasters; Iris, Marike, Rob

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de voorzitter
Van de voorzitter
Van de voorzitter

Vorige artikel

Nieuws van de pupillen
Nieuws van de pupillen
Nieuws van de pupillen