Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter

Ik schrijf dit stukje op mijn mobiel in de auto vanuit Inzell. Normaal ben ik in deze tijd van het jaar helemaal niet bezig met schaatsen of de Hengelose IJsclub, maar dit jaar is dat anders. 

 

 

Van de voorzitter

Gisteren hebben we in de prachtige Max Aicher ijshal gekeken naar de trainingswedstrijd waarmee onze dochter Jade haar trainingskamp afsloot. Het ene moment sta je lekker buiten in je T-shirt, het andere moment zit je weer midden in het schaatsen. Het was heel leuk om de groep van TalentNED zo bezig te zien. Verderop in deze overkomer staat nog een verslag van een inspirerende gast-training die door Robin Derks van TalentNED aan de wedstrijdgroep is gegeven.   

Verder was er vorige week, net voor mijn vakantie, een algemene ledenvergadering van de BaanCommissie Twente. Er is veel gebeurd op die avond. Daarover hoort u binnenkort meer. 

Nog maar pas hebben we onze eigen jaarvergadering gehad en daar hebben we gevraagd om mee te denken over belangrijke punten voor het komende seizoen.

Ten eerste hebben we de ambitie uitgesproken om samen met de tennisvereniging te kijken naar de ontwikkeling van een nieuw clubgebouw. Daarbij wordt de uitstraling van de entree en de opslag van materialen aangepakt. Een eerste uitwerking hiervan hebben we laten zien. De volgende stap is om na te denken over de financiën.

Verder is gesproken over de contributie. Het is niet dat de vereniging direct in financiële problemen zit, maar de structurele uitgaven voor de baan en het clubgebouw worden nu gedekt door incidentele inkomsten, zoals de kantineopbrengst bij natuurijs. Dat is een situatie die onvoldoende zekerheid biedt voor de toekomst en het komende jaar gaan we onderzoeken hoe dit beter kan.

Na de zomervakantie gaan we weer aan het werk om weer een mooi schaatsseizoen van te maken. Er zijn plannen genoeg. 

Hopelijk kunnen we dan weer veel samen sporten en mooie momenten beleven. 

Bob Groenewoud
Voorzitter Hengelose IJsclub

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Vorige artikel

Van de Marathongroep
Van de Marathongroep
Van de Marathongroep