Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de Marathongroep

De Marathongroep heeft niet stil gezeten de afgelopen tijd.

Van de Marathongroep

Fietsen in de Vogezen
Zoals je je vast nog herinnert uit een eerdere Overkomer, hebben de marathonners afgelopen jaar heerlijk 250 km gefietst in Limburg. Dit jaar wilden we dat natuurlijk overtreffen zonder dat het water ons aan de lippen kwam te staan, dus daarom had Lasse met vooruitziende blik de Vogezen gekozen. Nadat Limburg onder water was gezet en ook de Belgen tijdens ons weekend de voeten niet droog hielden, bleek de Vogezen de ideale bestemming te zijn. Voor vertrek mocht iedereen nog wel gezellig even door de teststraat, want de Fransen vonden wel dat we een negatieve Coronatest van maximaal 24 uur oud moesten hebben. Dat is nog even plannen als je 's ochtends wilt vertrekken en niet precies weet hoe lang de reis gaat duren met mogelijke files en de bus van onze sponsor Elka Install die niet het snelste is, maar wel onze fietsen wederom veilig heeft vervoerd.

Naar School
Aangezien we niet wilden dat het jongste lid van de marathongroep zijn school zou missen, hebben we overnacht in een oude school in Cornimont. Een fijne locatie, maar aangezien wij op de bovenste verdieping sliepen, was het iedere dag wel een zware beklimming die we te voet moesten afleggen. Gelukkig was dit de enige beklimming waarbij we hoefden te lopen, die rest heeft iedereen op de fiets volbracht, al was de groep wel divers: sommigen wilden het liefst zo lang mogelijk boven op het terras vertoeven, terwijl anderen voor zoveel mogelijk uren op de fiets gingen.

Le Grand Ballon
Het hoogtepunt van het trainingskamp was twee keer over Le Grand Ballon in een route van 128 km met 2600 hoogtemeters. Dit alles met een stralend zonnetje en na afloop een heerlijk terrasje bij de pizzeria in La Bresse. Dit leverde ons – met uitzondering van een enkeling die het te zwaar vond om iedere dag mee te fietsen – in totaal ruim 300 km met ruim 6000 hoogtemeters op. Maar boven alles was het een trainingsweekend om van te genieten.

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de voorzitter
Van de voorzitter
Van de voorzitter

Vorige artikel

Van de PupCo
Van de PupCo
Van de PupCo