Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

3e plek voor Laurens Achterkamp tijdens gewestelijk kampioenschap marathon

Dinsdag 22 dec werd in de Scheg in Deventer het Gewestelijk Kampioenschap Marathon (Overijssel en Gelderland) verreden voor zowel de jeugd als de senioren.

De deelname onder de HIJC pupillen en junioren was helaas beperkt. Bas Huttenhuis was de enige HIJC pupil en hij moest starten in een sterk deelnemersveld van 14 jongens. Bas moest negen ronden lang knokken om voorin te blijven en behaalde na een goede eindstprint de vijfde plek.

Jorick Huizing deed mee in de categorie Junioren C en hij moest 12 rondjes rijden voor het kampioenschap. Jorick handhaafde zich steeds goed voorin het peloton en kwam na een sterke eindsprint net te kort voor een plaatsje op het podium. Hij behaalde een zesde plek.

Voor de junioren B categorie wordt geen apparte wedstrijd georganiseerd en daarom moeten de dames B junioren Chantal Huizing en Jeanne Boennink meedoen met de dames aan een marathon over 35 ronden. Beide dames leverden een uitstekende prestatie door de wedstrijd uit te rijden in het peloton.

Een groot deel van de HIJC marathongroep stond wel aan de start in Deventer. De senioren wedstrijd was een ware avalkoers op het zware ijs maar Jasper Lammerink (7e), Jorrit Extercatte (9e) en Erik Klok (14e) reden de wedstrijd keurig uit.

Bij de Masters 2 behaalden Gerard Ebbekink een 11e plek en Ivar Hannesen de 16e plek.

Bij de Masters 1 ging Laurens Acherkamp om het juiste moment mee met de kopgroep en behaalde een 8e plaats in de wedstrijd, maar hiermee behaalde hij wel het podium voor het kampioenschap van Overijsel (3e). Patrick Huttenhuis finishte in het peloton op de 18e plek.